[]

Bahçeli Apartman Dairesi Kullanımı

Arkadaşlar selamlar.

Bu ara biraz kafanızı ağrıtıcam kusura bakmayın.

5 katlı bir apartman var. Arka bahçesi zemindeki dairenin bahçesi. Yani bahçeye tek giriş zemindeki daireden. Çok da güzel bir bahçesi var. Sorularınim şunlar:

- bu bahçenin kullanım hakkı zemin kattamıdır yoksa tüm apartmanda mı?
- tüm apartmandaysa, bahçenin girişi zemindeki evden. Apartmandakiler nasıl ulaşacak da kullanacaklar bu bahçeyi?
- bahçede değişiklikler yapma hakkımız var mı?
- bahçeye salıncak kurup hamak kurup mangal yaksak bizi şikayet edebilirler mi?

 
Mangal yakamazsın onu pesin söyleyelim. Yakma zaten.


  • retiredcolonel  (25.02.18 22:29:50) 
Sorularının cevabını apartman yönetim planında bulabilirsin. Planın bir nüshası yöneticide, diğer nüshası tapu dairesindedir. O planda bu konularla ilgili bir hüküm yoksa, bahçe ortak kullanım alanıdır. Sahiplenmen, değişiklik yapman, eşya koyman vs. diğer sakinlerin hoşgörüsüne kalmış.
Mangal konusu ise apayrı bir şey. Bahçe senin tapulu malın olsa bile bu sana yukarıda oturanları dumana boğma hakkı vermez. Yakamazsın yani.

  • oguz altun  (25.02.18 23:08:41) 
Mangal yakamazsin, biraz medeniyet varsa zaten yakmayin:/

Salincak vb karisacaklarini sanmiyorum ama ses seviyesine dikkat etmeniz gerekir.
  • kuehles blondes  (25.02.18 23:09:29) 
Bahçeye başka giriş-çıkış olmadığına göre kimsenin aklı/gözü yoktur zaten bahçede. Ama bahçenin kullanım hakkı sadece çıplak ayakla toprağa basmak değildir ki. Örneğin su deposu ihtiyacı varsa, uygun tek yer bahçe ise, ortak kullanım alanı ise bahçeye yerleştirilebilir.

Benim tavsiyem; fazla kafaya takmamak gerektiği. Çiçek ekeceksen ek ağaç dikeceksen dik, salıncak koyacaksan koy. Mangal falan yakma tabii, yahut garden party düzenleme. Ruh sağlığı yerinde olan kimse sana gelip “sen oraya niye salıncak koyuyorsun” demez.

Bahçenin sana ait olduğundan emin olmadığın sürece, kararında gönlünce kullan ama fazla da göze batma yine de.

Kimsenin hakkına tecavüz etmediğine vicdanen inanıyorsan, takıl işte. Komşular o tarafa halı falan silkeliyor olabilir ama ona da dikkat et :)
  • lazor  (26.02.18 00:26:59) 
Teraslı bi dairede oturuyorum, terasa tek giriş evimden. Kimseye terasımda taşşak kebabı yapsın diye evime elini kolunu sallayarak girme izni vermem.

Eğer tek giriş o dairedense, orası o dairenin malıdır. Kimse siz mangal yakın diye (oha) evini yol geçen hanı gibi kullanmanıza izin vermez.
  • bir nick var benden iceri  (26.02.18 01:13:50) 
Kağıt üstünde binanın ortak kullanım alanlarında tüm dairelerin hakkı vardır.

Fakat pratikte sizin gibi bahçe katında oturanın bahçesine kimse karışmaz, tabiki kimseyi rahatsız etmediğiniz sürece.

Yani mangal yakar, geç saatlere kadar gürültülü bahçe keyifleri yaparsanız ve de bu birilerini rahatsız ederse sıkıntı yaşarsınız.

Aynı şekilde çatı da binanın ortak kullanım alanıdır, ama teras değildir. Teras "çatı arasında odası olan daire"ye aittir.

Yani binaya su deposu koyulacaksa bahçeye, ya da güneş enerji sistemi koyulacaksa da çatıya koyulur. Bahçe katında veya çatı katında oturan buna engel olamaz.
  • John Bloor  (26.02.18 10:39:29) 
Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim.


  • aradaki uzaklik  (26.02.18 14:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.