[]

KDV'sel sorular

MATRAH: 6.138,16
TAHAKKUK EDEN: 1.104,87
MAHSUP EDİLEN: 3.108,34


sorum geliyor: burada şu mu demek: ben 1.104 liralık kdv kesmişim.
ama 3100 liralık kdv satın almışım.

yani 2000'lik daha kdv satabilirdim?

ulan üzüldüm ya, hiç hesaplamadan göndermiştim tüm faturaları.
mart ayı için birine 15 bin liralık fatura kesecektim, onun da işine yarıyordu şubat ayına gider yazmak. ben mart olsun istedim.

yani toplamda 10bin liralık fatura kesebilirdim ek kdv ödememe kiçin, onu bu ay kesip bu ay parayı alabilridim.
ama bir sonraki aya sarktı.

bir sonraki ayla ilgili sorum da şu:

şimdi 15bin + kdv kesicem. haliyle bu işin kdv'si yuvarlak hesap 3000tl yapıyor.

bu kdv'nin 2000 lirası, bu aydan kalan farktan düşecek mi? yani bir sonraki ay devlete 2000 lira daha az kdv mi ödeyeceğim? (bari öyle bir şey olsun ya)

 
bu aydan düşmez. bi sonraki ay 2k daha az ödersin.


  • rahat ya  (25.02.18 18:15:04) 
bu ay mahsup edemediğin kdv sonraki aya devredecek, sonraki ay indirebilirsin. evet sonraki ay 2000 lira daha az ödeyeceksin.


  • cemiyetin ünlü siması  (25.02.18 18:27:56) 
KDV fazlalığın içeride kalır, panik yapmana gerek yok. Sonraki aylarda da içeride kalan kdv'ni hesaplayarak kesebilirsin.

Şöyle yap, her ay sürekli olarak içeride kalan kdv oranını bil ve yaz bir kenara. Ay içinde aldığın kdv'leri de altına yaz topla.

Keseceğin faturaları buna göre ayarla, fazla kesersen KDV ödersin. Az kesersen içeride kdv kalır.
  • John Bloor  (26.02.18 11:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.