[]

5 haftadır geçmeyen bel ağrısı

5 hafta önce ağır bir şey kaldırmamama veya ters bir hareket yapmamama rağmen belim tutuldu ve belimin ağrısı ilk defa bacağıma vurdu. (Sol bacağımın dizinin üst kısmının ön tarafı yani sol bacağımın üst yarısı)

Birkaç gün sonra bacağımdaki ağrı düzeldi. Belimdeki ağrı ise hafifledi. Bu arada çok düzenli olmasa da bel ağrısı için çeşitli egzersizler yaptım.

Ancak bu beş haftalık süreçte özellikle biraz fazla oturunca belim ağrımaya başlıyor, bu ağrı yine üst bacak kısmına vuruyor ve bu ağrıyla beraber sol topuğumda garip bir rahatsızlık hissi baş gösteriyor.

Bir bel ağrısı bu kadar sürer mi? Sizin en uzun süren bel ağrınız ne kadar sürmüştü? Fıtık mı oldum sizce?

 
Ya yırtık ya da fıtık var.

Anlattıklarından paramı fıtığa basarım.

Doktora gidince muayene sonrası mr isteyecek büyük ihtimal. Mr sonrası da durumuna göre ya ameliyat ya da yaşam tarzını değiştirmeni önerecek.

Bunlar varsayım tabii, yapman gereken 1 hafta bile beklemeden doktora gitmek.
  • reyals  (25.02.18 13:42:35) 
mr çekmeden bilmek zor.
dr a gitsen de muhtemelen fıtık diyecek ama emin olmak içim mr isteyecek.
zaman geçmeden mr çektir sonra bir beyin cerrahına görün.
hemen tedavi edilirse çok ilerlemeden kurtulursun.
  • rentts  (25.02.18 14:06:53) 
Fıtık olabilir. Ortopedi doktorundan randevu alın, filminizi çekecekler, bir sonuç çıkmasa mr çekinmeniz lazım orda belli olur


  • goodyes  (25.02.18 14:27:07) 
Dostum agrinin belden bacaklara dogru inmesi iyiye isaret degil. umarim daha da asagilara inmez. Oncelikle Tr'de doktora gidersen direk ameliyat derler. Bel fitigi olup 2 ay yuruyemedim.MR'ima bakan her turk doktor ameliyat dedi. Oncelikle yataginda sorun var mi? bunu gozden gecir. Sonra yuzme cok onemli ve hatta beslenmen bile cok onemli.
Fitik ne kadar kotu olursa olsun ameliyatsiz duzelebiliyor. Ingilizce biliyorsan youtube da tonlarca video var. egzersiz, egzersiz, egzersiz.

  • tezek  (25.02.18 16:28:15) 
bir fizik tedavi kliniğinde muayene olmadan ne ameliyat ol ne de egzersizlere başla.


  • grigri  (26.02.18 11:17:56) 
Eğer fıtıksa;

Kaliteli sert yatak, her sabah/akşam egzersiz (fıtık için, nette var) mümkünse yüzme.

Hayat kaliteni etkilemediği sürece ameliyat olma.
  • John Bloor  (26.02.18 11:25:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.