[]

Arabaya noldu sizce?

Bugün alışveriş merkezi otoparkından çıkmak üzere aracı çalıştırdım. Ne yapsam full debriyajda vites atamadım hatta hiçbir vitese geçmiyordu. Arabayı kapadığımda ise rahat rahat vitesi geçirebiliyordum. 1. Viteste arabayı çalıştırdığımda ise debriyaj tam basılıyken ayağımı frenden çektiğimde bildiğin kavrama noktasını geçmişsin gibi araç gaz vermeden hızlanmaya başlıyordu. Önce sıkıntıyı çözemedim endişelendim ama fark ettim ki debriyaj yarım basılı kalıyordu bıraktığımda. Sonra ayağımı altına sokup pedalı kendime çektirip debriyajı açtırdım sorun düzeldi ama başka bir yerde park edip sonrasında kalkmaya çalıştığımda aynı sorunu yaşayıp aynı şekilde çözdüm. Ne yapmalıyım asıl sorun nedir?

2. Olarak araç ara ara altına bazen yağ ya da bazen benzin damlatıyor. Araba işinden aksamından çok anlamam sorunu nerede aramak lazım? Yağını kontrol ettim yola çıkmadan normal aralıkta görünüyordu.

Araç peugeot partner 2004 manuel vites anlayacağınız üzere.

 
baski balatada problem vardir muhtemelen. cok anlamadigimi soylemeliyim :) bi ustaya gostermeniz en guzel karar olur.


  • fakyoras  (25.02.18 00:57:31 ~ 00:57:58) 
Debriyaj yayında problem olabilir, basit olarak çözersin baktır bir tamirciye.

Problem yayda değilse baskıdadır. Şanzımanı indirip baskı ve balatayı değiştirmen gerekir, bu masraf demek.

Benzin akıttığını nasıl anladın bilmiyorum da yağ akıtması yaygın bir problemdir.

Yağın sızacağı çok yer var otomobillerde. Mesela geri vites müşürü, mesela yağ tahliye kapağı eskidir az sıkılmıştır. Mesela şanzıman yağ kaçırıyordur, keçesinin değişmesi gerekir ki bu da masraf demek. Mesela yağ pompası da kaçırabilir. Yağ pompasının hortumu çatlamıştır o da kaçırır. En olmadı motor contası kaçırır o zaman motor üstünde yağlama olan bölgeleri görürsün ki bu da büyük bakım ve masraf demek motoru açmak gerekir.

Benzin kaçağı önden olmaz olursa tanktan olur, benzin pompasından arka koltuğun altını ıslatır zaten anlarsın benzin kokusundan. Buna pek ihtimal vermiyorum.

Senin o aracı en kısa zamanda düzgün bir servis veya tamirciye götürmen gerek.
  • bos gezenin bos ustasi  (25.02.18 01:13:51) 
Arkadaslar kusuruma bakmasin cebaplarina cok guldum :)))

Sorun debriyaj ust merkezinde. Ortalama masraf iscilik dahil 200-300 tl arasi.

Belirtiler, pedali ayakla kaldirip duzeltince gecici cozumu olan yarida kalma olayi, debriyaj pedalinin oradan yag sizintisi.

Hic geciktirmeden ustaniza gidin.
  • evrenos gazi  (25.02.18 03:51:31) 
@evrenos gazi+1

Basima geldi oradan biliyorum. En son trafikde hic beklemedigim an da debriyaj pedali tabana yapismisti.

Ama bende yag sizintisi olmamisti.
  • bir3iki7  (25.02.18 10:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.