[]

evde ekmek yapmak

bi suredir arastiriyorum, markette satilan hazir mayalari kimse tavsiye etmiyor ekmek yapmak icin. bir maya yapip onu surekli besleyerek haftada bir ekmek yapilabiliyormus, biraz mesakkatli bi is gibi. evde surekli ekmek yapacak degilim, evcil hayvan gibi surekli maya beslemek de biraz tuhaf geldi, unuturum ben onu sanki. siz yapiyor musunuz evde ekmek? evetse hangi mayayla? surekli maya besleyeniniz var mi? paket maya gercekten sagliksiz midir ki? bisuru soru oldu, biraz cahilim bu konuda. simdiden tesekkurler.




 
Yapanlardan alabilirsiniz yakin ise:
firinimdanekmekler.com

  • beetlejuice  (24.02.18 22:57:13) 
Cok lezzetli gorunmelerine ragmen ugrasamam diye dusundugumden Evde ekmek ve maya yapmiyorum ama yapan bi arkadasim var :)
Refika Birgül ile calisiyor hatta, burak arpak, aratirsaniz bence bütün sorularınıza cevap ve bi suru de degisik ekmek tarifi videosu bulabilirsiniz,
Sanirim maya tarifi de var, baya ekmek konusunda her seyi anlatiyor,
  • a perfect lie  (24.02.18 22:57:17) 
Artisan ekmek satan yerlerden/internetten ekşi maya alarak yapabilirsiniz. Evet dediğiniz gibi 3-4 günde 1 un ve su ile beslemek gerekiyor ve dondurucuda da saklanamıyor. Yapacağınız zaman küçük miktarda maya alıp kullanabilirsiniz. Anneniz, arkadaşınız vb yakınlarınızda biri yapıyorsa, yapacağınız zaman onların mayasından kaçırabilirsiniz :)

Başka bir çözüm: 1 ekmeği kaç kişi/ kaç günde tüketebileceğinize göre örneğin daha fazla maya alıp 2-3 ekmek yapıp dilimleyip dondurucuda saklayıp birkaç hafta yükleyebilirsiniz.

Ekmek yapmak güzel şey :)
  • lambada  (24.02.18 23:03:01) 
evde ekmek yapıyorum.

maya oluşturmayı evcil hayvanla aynı görmene güldüm ahah :D öyle sürekli mayanı beslemene gerek yok bir kez olusturduktan sonra mayanı derin dondurucuya koyabilirsin.

paket maya da mayadır ama lezzetli bir ekmek yapmak istiyorsanız kendinizin mayayı oluşturması daha faydalı olacaktır.

ekşi maya 10 günde oluşturuluyor. zaman/performans ürünü olarak nohut mayasını araştırın. nohut mayası sizin için daha kolay olacaktır.
  • funl  (24.02.18 23:11:13) 
ekşi mayalı ekmek diye fırınlarda sorabilirsiniz. tadını, yediğinizde anlayacaksınız. bugün yıllardır yaşadığım şehirden farklı bir şehirde sorayım dedim ve kendimi bir fırına attım. adamlar, ekşi mayalı çavdar ekmeği bile yapıyormuş.


  • blue eyes white dragon  (24.02.18 23:13:25) 
Max 1-2 gun yapmaya devam edip daha fazla ugrasamayacagimi bildigim icin hic kalkismadim ben. O isler olmuyor, bence sen de hic kalkisma:)


  • stavro  (24.02.18 23:27:05) 
  • blacksky  (25.02.18 00:04:30) 
Bunun için en güzeli önce ekşi maya yapmak. Ben yaptım ama çok sabır istiyor. Çünkü olgunlaşasıya kadar sürekli beslemek gerekiyor, kabını temiz tutup sıcakta tutmak, takip etmek lazım. Ama çok keyifli her şeye değiyor :)

Bugün de ilk ekmeğimi yoğurdum bu ekşi mayadan; ekmek yapımı da 6-18 saat arası değişiyor tariflere göre. Sürekli saat başı katlama yapıp mayalandırıyorsun. Eğer detaylı tarif isterseniz uzun uzun yazarım. Ekşi mayanın oluşması 7-10 gün.
  • neferkitty  (25.02.18 00:32:20) 
Burakcığım anlatiyo ekşi mayadan ekmek yapimiyla ilgili her şeyi.
www.google.com.tr

  • coca cola  (25.02.18 02:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.