[]

Uber nasıl?

Merhaba,

Ya bişey sorucam şunu bir denemek istiyorum da birkaç sorum olacaktı..

1-Bunun ceza olayı varmış, ceza yerse uber tarafından ödeniyormuş doğru mu?
2-Ceza yeme oranımız nedir, yiyince yolda mı kalıyoruz arabadan inmek zorunda mı kalıyoruz o yüzden sordum geç kalmayalım şimdi.
3-Araba çağırırken nereden nereye gideceğinizi seçiyorsunuz ya hani, ben orada durak ekleme kısmını bulamadım. Yani bir arkadaşımı alıcam yoldan, ordan da beraber başka bir yere geçeceğiz. Bir durak ekleme fonksiyonu varsa nasıl yapıyoruz? Yoksa da sadece bineceğim ve ineceğim yeri seçip yoldaki sapmaları takside olduğu gibi direkt şöföre mi söylüyoruz?
4-Son olarak da bitaksi yerine falan tavsiye eder misiniz?

 
4'e cevap vereyim, sarı taksi kullanacaksanız bitaksi kullanın ama mümkünse sarı taksi kullanmayın. istanbuldaysanız itaksi diye bir uygulama da var, ibb'nin resmi uygulaması. nasıldır bilmiyorum


  • oekuklu  (24.02.18 20:40:30) 
1- Evet dogru. Uber daha sonra mahkemeye gidip cezayi iptal ettiriyor zaten cogu zaman

2- Hic ceza yemedim, yiyen bir arkadasim da olmadi (hepimiz sadece Uber kullaniyoruz Istanbul'da)

3- Yol ustunden birini alacaksaniz sorun olmaz da once bi yere gidip sonra alakasiz baska bi yere gidilecekse nasil olur bilmiyorum, hic oyle bir senaryo yasamadim

4- Ederim
  • crown  (24.02.18 21:07:41) 
1.doğruymuş ama tecrübem yok.
2.ben 1-2 defa kullandım ama kız arkadaşım neredeyse ekmek almaya bile uber'le gidecek seviyeyede, şimdiye kadar hiç sorun olmadı. o yüzden yakalanınca ne oluyor bilmiyorum.
3.bilgim yok
4.bitaksiden kısmen farklı şeyler. çok merkezi bir yerde değilseniz uber çağırınca gelmesi 15-20 dk falan hatta daha da fazla sürebiliyor. bence yerine göre ikisi de kullanılmalı.
  • nrmnm  (24.02.18 21:09:20) 
1. evet doğru. arkadaşımın cezasını ödediler. üstüne bir de promosyon yaptılar.
2. ben sürekli kullanıyorum. hiç başıma gelmedi.
3. böyle bir şey yapmadım ama araca binince sürücüye söyleyin. o halleder. yol üstünde değilse güzergahı düzenler. ona göre ücret değişir ama. (emin değilim bundan ama müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar. mağdur etmezler diye düşünüyorum.)
4. kullandığım en iyi şeylerden biri uber. en son ne zaman taksi kullandığımı bile hatırlamıyorum.

memnun olmayan birini daha duymadım açıkçası. hizmet gerçekten güzel.
  • straight from the heart  (24.02.18 21:59:48 ~ 22:00:18) 
3- uberde gideceğiniz yeri yazarken sağda artı işareti çıkıyor, ordan durak ekleyebiliyorsunuz.
4- evet

  • azeriturku  (24.02.18 22:18:01) 
şoförleri çok çelimsiz ne zaman binsem dayak yiyorlar taksicilerden olan benim vaktime oluyor daha yapılı şoförler alana kadar kullanmamaya karar verdim tavsiye etmem.


  • acımasız gerçekler  (24.02.18 22:20:13) 
3- 2 yol var. ya ilk duragi sectigin ekranda sag tarafta + butonu ile yeni satir acacaksin, yada yolculugun basladiktan sonra yolculugu duzenle ekraninda yeni durak ekleyeceksin. yada sofore soyle


  • jedilance  (25.02.18 17:17:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.