[]

Öss(ygs,lys neyse adı) hazırlananlara

Öncelikle merhaba sevgili öss mağdurları bende bu yollardan geçtim ama uzun zaman önce.Şimdi ise küçük kardeşim hazırlanıyor öss ye ve bana yeteri kadar çalışmıyor gibi geliyor ama ne kadar çalışması lazım onu da bilmiyorum.Yani sorum şu bu sene öss hazırlananlar yılın bu dönemi günde kaç soru çözüyorsunuz?veya kaç saat ders çalışıyorsunuz?




 
soru ve saat uzunluğu yıllar arttıkça artıyor. birde soru sayısına takılmak çok doğru değil. öncelikle hangi alanda tercih yapacak?


  • depresyon  (16.02.10 17:11:07) 
ben 5 sene once girmistim o yuzden tam cevap veremicem ama boyle bir karsilastirma yapmak cok mantiksiz. herkesin hedefleri ve kapasitesi farkli.hedefine ulasacak kadar calisiyor mu, onemli olan bu. mesela ben aralik ayinda basladim calismaya.300-400 soru cozup birakiyordum. 2 2.5 ay kaldiginda istedigim puani aliyordum. sinava 1,5 2 ay kalana kadar bu sekilde devam ettim. son 2 ayda da gunde iki deneme cozdum sadece ve hedefime ulastim(bogazici bilg muh.). ama yan siniftaki arkadasim gunde 1000 soru ve 6-7 saatlik tempoyla calisti. o da hedefine ulasti. kardesinin hedefi ne nereye girmek istiyor. su anki aldigi ortalama puani oraya girmesi icin tutuyormu? aldigi puanlarin standart sapmasi yuksek mi dusuk mu? eger puani yetiyorsa ve belli bir aralikta standarda oturtuysa ne guzel.


  • crucio  (16.02.10 17:15:29) 
@depresyon,crucio

tm alanında ,istanbul üni. psikoloji istiyor sizce ortalama ne kadar çalışmalı?
  • jpsartre  (16.02.10 17:22:41) 
1996'da ÖYS vardı toplam 30,000 civarında soru çözmüştüm valla (Boğaziçi İşletme). Bu sınav da ÖYS tadında olduğuna göre, Psikoloji puanları da bu ara yüksek seyrettiğine göre bir 20,000 işler benden kardeşine.

Tabii bu arada kendinle kıyaslama, yeni jenerasyonda "bu kadar yeter de artar" mantığı hakim. Sen istediğin kadar söyle, onun arkadaşları onun kadar ya da ondan az çalışıyorlarsa, "ohoo ben deli gibi çalışıyorum" düşüncesine kapılmıştır o. Bende ve eşimde 10ar yaş küçük iki kardeş var, onların ÖSS maceraları aynen böyle tezahür etti.
  • sui  (16.02.10 19:12:10 ~ 19:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.