[]

Diyet yapanlar hakkında?

başabaş noktası günlük 2000 kalori. üstü kilo aldırıyor altı kilo verdiyor, diye düşünen birisi.

her gün 1400 kalori almayı hedefleyen bu kişi bunu 5 gün başarıyor ve toplamda 10 bin kalorinin 3 bin kalori altında(7 bin) alarak doğru yolda gidiyor. fakat 6. gün boyunca 5 bin kalori birden alıyor ve toplamda 12 bin kalori oluyor.

şimdi bu kişi başabaş noktasında mı oluyor yoksa o 5 bin kalori sadece o günü mü etkiliyor?

 
  • oguz altun  (24.02.18 17:31:35) 
Günlük kalori alım limitin bellidir, bunun üstünde bir kalori alırsan kalanları yağa çevrilir, diğer günlerin bir önemi yok, sistem günlük işler. Yani günlük 2000 kalori alma hakkın varken 5000 kalori alırsan, 3000 kalorilik yağ elde etmiş olursun. Aynı şekilde kalori açığı verdiğin günler de o günü etkiler sadece.


  • angelus  (24.02.18 17:51:43) 
kilo alıp verme lineer değildir, yediğiniz içtiğinizle alakalı sürekli dalgalanır
programlarınızın uygulamasını günlük, takibini haftalık değerler üzerinden yapabilirsiniz

başabaş noktasında olduğunu düşünebilirsin (vücudun kaloriye tepkisi her zaman bu mantıkta olmayabilir)
  • asbe  (24.02.18 20:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.