[]

Kameraman ya da sinema/fotoğrafla ilgili arkadaşlara bir soru.

Deneysel bir kısa film işimiz var. Çekimlerde pan ve tilt yapmayı düşünüyoruz, filmin çekirdeği için önemli bir konu. Ancak öğrenci olduğumuz için bütçemiz fena kısıtlı tabii.

Basitçe sorunsuz pan ve tilt yapmamıza imkan tanıyacak en ucuz tripod nedir, ne kadardır?

Makine Canon 550D

 
fluid head, ball head'lerin varlığının farkındayım. ve dediğin gibi benim bütçeme göre aşırı pahalı. çok daha profesyonel malzemeler. bizim amacımız sarsıntıyı mümkün olduğunca minimize etmek.


  • an isolated homo sapiens sapiens  (24.02.18 19:34:10) 
bulabildiğim en mantıklı ürün şu gibi gözüktü. siz ne dersiniz? www.fotopazar.com


  • an isolated homo sapiens sapiens  (24.02.18 19:48:41) 
pan ve tilti ne için yapacaksın? uçak mı takip edeceksin mesela yoksa kapalı alan mı?
tilt için aklıma bişi gelmedi ama pan için tekerlekli döner ofis sandalyesi mis gibi olur. koy tripodu üstüne yavaş yavaş döndür. büyük nesneyi yavaş döndürmek daha kolaydır. biraz pratik yapınca mis olur. ayrıca sandalye çok hafifse ağırlık koy üstüne daha ağır döner.
bi de 550d'de magic lantern kullan. ses için en azından. kullanmıyorsan tabi.
tilt kısmında da benzer bir çözüm bulmak mümkün ancak şu saatte aklıma gelmedi. hangi şehirdesin?
  • i dont know i dont care  (25.02.18 03:20:10) 
hem iç hem dış, ancak basit ve yavaş çekimler. Ankara hocam.


  • an isolated homo sapiens sapiens  (25.02.18 13:42:41) 
bu arada magic lantern'in sese etkisi ne kadar bilmiyorum, eğer yüklememe değerse elbette denerim. önceden biraz kullanmıştım. ama bazen ui'lar içiçe girip karışıyor, restart atmam gerekiyor, ya da biraz karmaşık gibi durduğu için(o sıralar sadece fotoğraf için kullanıyordum makinayı) silmiştim.


  • an isolated homo sapiens sapiens  (25.02.18 13:44:31) 
ml zaten video için. foto için gerekli değil
ve evet zaten sadece ses için kullanmak lazım 550d'de. çünkü 550d'de otomatik ses ayarı var ve kapatılamıyor. ancak ml ile kapatılıyor ve manuel ayar yapabiliyorsun.
bu arada o iç içe geçme konusu "içi içe geçme" değil zaten amacı o. canon'da olmayan arayüzü eklemek. mesela ml kurunca video çekerken ses için vu meter olacak ki (iç içe geçecek ki) sen kayıt sırasında ses seviyesini göresin. veya zebra olacak ki ayarını yapasın. ama bunları aç kapa yapmak gerekebilir kullanım alanına göre tabi. fakat sesi kapama. hep gözünün önüde olsun vu meter.
izmir olsan yardımcı olurdum. tek başınasın maalesef.
  • i dont know i dont care  (25.02.18 17:40:48) 
sorun değil. düşünmüş olman yeterli. başka türlü öğrenilmez zaten. teori sahada çürür, yerini tecrübe alır. deneye yanıla diyelim. yol gösterdiğin için teşekkürler. swh


  • an isolated homo sapiens sapiens  (25.02.18 19:38:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.