[]

balkona yuva yapmaya çalışan şapşik kumrular

şimdi bunlar deminden beri balkonu inceliyorlar beğendiler de köftehorlar ama bilmedikleri birşey var ki, bazen çok pis rüzgar alıyor orası. geçen sene de bir kumru çiftimiz vardı aynı yere yuva yapan, biz de çok heyecanlandık, torun sahibi olcaz diye. bulgur ekmek su besledik güzelce, evde çıt çıkarmadan parmak ucunda gezdik, haftalarca balkona çıkmadık, çamaşır bile asmadık rahatsız olmasınlar diye. amma rüzgardan yuva düştü yere, gitti bebeciklerimiz. üstüne saatlerce de balkon temizledim, kurumuş yumurta ve kuş pisliği ne zor temizleniyormuş meğerse.

şimdi bırakalım bunlar da tam tamına aynı yere yuva yapsınlar, inşallah rüzgar esmez ya da eserse de doğal seleksiyon budur öğrensinler mi diyelim yoksa kovalayalım mı garibanları, başka bir yer mi bulsunlar şimdiden kendilerine.


 
Rüzgardan koruyacak paravan gibi bişey yapılacak gibiyse yapabilirsin. Yalnız güvercinler gittikten sonra balkonu iyice dezenfekte etmen lazım. Akar, bit vs. bırakabilirler.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.02.18 13:23:45) 
Kovala +1
Kumrular gerçekten de inanılmaz pislik yapıyorlar ve çok fazla ürüyorlar. Bizim balkonda da bir çift vardı. Hatta bunların iki yavrusu yumurtadan da çıktı. Sonra ne mi oldu? Bizim kumru çifti, yavrularıyla ilgilenmez oldu. Biz kendi çapımızda beslemeye çalıştık vs... Daha sonra anne kumru geldi. Biz tam da "şimdi çocuklarıyla ilgilenecek" derken, iki yavrusunu da "uçma çalışmaları yapıyorum" bahanesiyle, yuvadan, yani 8. kattan aşağı attı! Resmen, hain annenin evlat katliamına şahit olduk! Meğer hanımefendinin yeniden yumurtlayası gelmiş ve uçmak bilmeyen diğer yavrularından sıkılmış. Tabii bunun üzerine, tam bir hayvansever olan bizler bile, dayanamayıp, evlat katili bu çifti balkondan atıp, yuvalarını bozduk. 3 gün boyunca da balkon temizledik.

  • agluna  (24.02.18 17:59:14) 
şiddetli rüzgar, sağanak yağmur ve doluyu görünce kendileri kaçtı :)


  • halanne  (24.02.18 18:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.