[]

Reflü belasını yaşayan arkadaşlar ?

Bu rahatsizlikla ilgili yaptığım araştırmalarda nelerin yenmemesi ve nelerin icilmemesi ile bilgiler vardı. Bazı ilaçların etkilerinden bahsetmisler. Benim sorum şu ki, ilaç kullanmayan bir arkadaşım var. Onu rahatlatacak herhangi bir yiyecek yahut içecek var mı?

Bu sorunu yaşarken şunu yaptım rahat ettim dediğiniz birsey varsa cevaplarınızı esirgemezseniz çok sevinirim .

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
karbonat rahatlatır.


  • jamiro  (24.02.18 04:25:58) 
kocakarı cevabı olacak ama,
"sinir stres vücutta ilk mideye vurur" sebep sinir stres kaynaklı ise çözümü de orada yapabilir. reflünün tek sebebi strestir demiyorum tabi.

yaparken rahat ettiğim şey ise yastığımı yükseltmek oldu.
  • güneyli çocuk  (24.02.18 04:26:45) 
Çok teşekkür ederim . Peki sebze ağırlıklı beslenmek mi gerekir bu durumda ?
Ayrıca kahve yasak diye okudum sitelerde sütlü kahvenin de zararı olur mu acaba ? Laktozsuz falan ?

  • anarkokombi  (24.02.18 04:30:03) 
hatundan ayrılınca reflü falan kalmadı. ilişkisi varsa ayrılsın, yoksa da bulaşmasın sakın. :)


  • nocturness  (24.02.18 04:40:28) 
uzun vadede kefir iyi geliyor. kefir içsin en doğalından. mümkünse ev kefiri.


  • AlsterWasser  (24.02.18 04:45:34) 
Çok teşekkür ederim Cevaplarınız için

@alsterwasser mayalı içecekler zarar vermez mi ? Kusura bakmayın bilgisizligimden soruyorum .
  • anarkokombi  (24.02.18 04:54:08) 
Reflü teşhisini kim koydu bu önemli. Ben de reflüyüm diye yıllarca çektim meğerse midemde yara varmış o tedavi edilince bir şey kalmadı.


  • kompisko  (24.02.18 06:52:28) 
Merhaba. Yaklaşık 6 ay boyunca günde 10 tane ilaç kullandım reflü için. 3-4 farklı doktora gittim. 2 kez endoskopi yaptırdım. Geçmedi.

Ama sürekli insanlar bana kudret narı denen bir şeyi önerdi. İnanmadım. Taksici ile reflü konusu açıldı kudret narı deri. İşyerinde herkes öyle dedi. Ailem arkadaşlarım internette gördüğüm yazılar hep kudret narı önerdi.

En Son tamam ulan dedim. Gittim aldım. 24 lira falan aktar da. Aksu vital marka bal aromalı aldım. Günde 2 kez öğlen ve sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kaşığı yedim. Tadı ilk başta iğrenç geldi kokusu falan. Denemeye devam ettim. 1 ay falan içinde midem yemek borum dümdüz oldu. Hiç sıkıntı kalmadı. Şimdi yediğim şeylere biraz dikkat ediyorum. Sabah uyanır uyanmaz şu içiyorum. Akşamları yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi kesiyorum.

Alkol de alabiliyorum her şeyi yiyorum. Hiçbir sıkıntım kalmadı.

Benden kesin ve net bir tavsiye. Kudret narı deneyin.
  • emfuzi  (24.02.18 11:25:22) 
(bkz: kudret narı)


  • dedimmidemedimmi  (24.02.18 13:50:11) 
ben uzun süre doktora direndim ve reflü olmadığımı düşündüm ama her köfte, soğan, turşu, salça yedikten sonra geğirdiğim ve midemde şişkinlik olduğu için ikna oldum. ilaç kullandım faydası pek olmadı. bu saydıklarımı yemezsem sıkıntı yok. evet çay, kahve de tüketilmemeli, tiryakiysen günde maksimum bir bardak demişti doktor.


  • sane ego  (24.02.18 15:03:11) 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim . Hepinize sağlıklı ve iyi gunler dilerim


  • anarkokombi  (24.02.18 16:04:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.