[]

yıldızname nedir?

yıldızname denen şey tam olarak ne?

internete yazdım, millet ciddi ciddi doğruluğunu savunuyor. kimisi de "geçmiş görülür ama gelecek görülmez yıldızname ile." falan demiş.

bilen bilmeyene anlatsa bi.

tick'ler gelecek. (;

 
valla ne olduğu hakkında bir fikrim yok ama, var böyle bir şey.
annemin kuzeni için 15-16 yaşında baktırmışlar. "23 yaşını geçerse 80 yaşına kadar yaşayacak" demiş bakan kişi.
çocuk 23 yaşında boğularak ölmüş.
böyle birkaç örnek anlattılar yazın. bayağı şaşırdım.
  • tabudeviren  (23.02.18 21:28:04 ~ 21:35:04) 
ya uzun uzun yazarım ama bi fal çeşidi.

süper sonik saçma bişey.

diğer fal türleri gibi bu da bir para tokatlama metodu işte.

edirne'de bu konuda çok meşhur türkiye'ce meşhur yani, şekerci hakkı vardı.

şeker dükkanı vardı, hacı hoca takılırdı, millet toplanır toplanır giderdi, kimseden para almazdı ama millet dükkandan şeker alırdı yüklü miktarda işte para almıyor ayağına.

bu işin bağımlıları vardır her ay her ay giderler falan.

astroloji ile ilgili, burçlar murçlar, doğum günün saatini yılını söylüyon, açıyo bakıyo hesaplıyo ediyo muhabbeti işte.
  • Photographer  (23.02.18 21:30:52 ~ 21:43:44) 
bildiğin fal işte. hiç baktırmadım ama bu kadar insan evet her şeyi biliyor diyorsa bencede vardır böyle bir şey. Cin vs ile iletişim kurduklarını iddia ederek geçmişini söylerler, gelecek için bir şey diyemezler.

Git baktır bu kadar merak ediyorsan benim cesaretim yok :)
  • imelih  (23.02.18 21:31:16) 
eskiden köylerde bakan hocalar olduğunu rahmetli ninem anlatırdı, dediklerinin doğru çıktığını da... tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.


  • fyodor fyodorovic  (23.02.18 21:35:06) 
İslamiyete göre cevap veriyorum gelecekten haber verme dinimizce yoktur.
Değil yıldızname adam isterse havada uçsun geleceğe dair söyledikleri kendi hayal dünyasıdır

  • esmeralda  (23.02.18 22:03:53) 
geçenlerde uydu kanallarında dolaşırken denk geldim. 1 an tv mi ne öyle uyduruk bir kanalda kadın telefon bağlantısıyla bakıyordu. annenin ve kendinin ismindeki her bir harf bir sayıya tekabül ediyor. onları topluyorsun falan ebced hesabı diyorlar. sonuç olarak bir şeyler çıkıyor tam olarak nasildir bilmiyorum. bir miktar doğruluk payı olduğunu düşünüyorum.


  • tabirimekruh  (23.02.18 22:09:48) 
islamiyete gore gelecekten haber verme yoksa, demek ki islamiyette bir seyler yanlis anlatilmis. yoksa yukarida yazdigim nasil olur?


  • tabudeviren  (23.02.18 22:29:09) 
doğduğun tarih ve saatte, doğduğun koordinatlardaki yıldızların/gezegenlerin konumunu yorumluyorlar. yıldız falcılığı budur.
islamcıların kimi "geleceği Allah'tan başka kimse bilemez" diyor, bazıları da belirli kişilerin cinlerle temasa geçip bilgi aldığını söylüyor. Çoğu kişi dötünden uyduruyor. Doğru tespitte bulunanlar varsa da benden uzak olsunlar zira ürkünçler.

  • thomson'un uzumlu keki  (23.02.18 22:55:31) 
Yıldızname kur'andan bakılıyor. Adın, ana adın, doğum tarihin gibi bilgiler ebced hesabıyla sayıya dönüştürülüyor. Çıkan sayılara göre Kur'an'ı kerim'nden ilgili sayfa açılıyor. Sayfanın hepsi mi yoksa o da sayıya göre satır bulmaca mı oluyor bilmiyorum. Orasını takip edemedim.

Bana 17 yaşımdayken gittiğim eve gelen cami hocasının eşi bakmıştı. Ben fala inanmıyorum ama kadın öncesinde akne ilacı tavsiye ettiği için ve misafir gittiğim eve ayıp olmasın diye sorularını cevapladım. Zaten pek reddetme şansım da yoktu, bakayım mı diye sormadı direkt "gel ben senin yıldıznamene bakayım" dedi başladı sormaya.
Bana 18-22 yaşlarımda ölüm tehlikesi atlatacağımı ölmezsem 90 yaşına kadar yaşayacağımı, 3 çocuk sahibi olcağımı ve hep kağıt kalemlerle işim olacağını söylemişti.
18 yaşımda ağır bi mide krambı geçirdim. 22 yaşımda kolay bi doğum yaptım, 23 yaşımda yaptığım doğum biraz daha zordu, 37 yaşımdaki yaşa bağlı olarak en zoruydu. Kağıt kalem hala elimden düşmüyor.

Fala hala inanmamakla birlikte son hastalığımda bu falı hatırladım ve kullanmak işime geldi. "90 yaşıma kadar yaşayacağım nasılsa bu hastalığı da atlatırım ben" dedim:) ve biliyorsunuz atlattım.

İşin aslı diğer hastalık ve doğumlar öyle aman aman ölüm riski olan şeyler değildi son olan epeyce öyleydi, onu bilemedi veya söylemedi:)

Falların şöyle bi etkisi var; fallar kendini gerçekleyebiliyor çünkü bilinçaltına yazabiliyoruz. Bu nedenle olumlu falların bize faydası olabilir. Olumsuz yorumlanan falların da zararı olabilir.
edit:
akne tedavisi için tavsiye ettiği sedef limonu yaptım, akneden kurduldum. öncesinde annem epey yüklü para verip avon'un bilmemne serisini almıştı bi işe yaramamıştı, evdeki sedef düğmelerle bikaç limon işe yaradı:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (23.02.18 23:44:30 ~ 23:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.