[]

işveren tarafında iş görüşmesine girseniz neler sorarsınız?

yeni mezun birinin işe alımında mülakata girdiğinizi düşünüp vermenizi rica edeceğim. çok heyecanlıyım ilk kez gireceğim çünkü. hep masanın öte tarafında oturmuştum. üniversitede yaptığı projelerle mi ilgili sorayım hobilerinden yola çıkarak mı bir şeyler sorayım? yanlış bir şeyler söylemekten de korkuyorum. strese sokayım mı mesela? stresli durumda nasıl davranır bilebiliyor olmam gerekiyor çünkü.




 
Yeni mezuna ne soracaksın ki? Ben genelde üniversitede ne yaptın? anne baba ne iş yapıyor? vs gibi sorular sorup iyi bir insan mı onu öğrenmeye çalışıyorum. iyi bir insan olduğu izlenimi varsa zeki mi diye irdeliyorum. bunu da derslerine ilgisi, sorduğum sorulara olan cevaplarıyla falan belirlemeye çalışırım.
daha içime sinip de işe aldığım yeni mezun yok.

  • ozdek  (23.02.18 17:56:30) 
+ingilizce konuş, stresini ölç.

+geyiğine google 'ın işe alım sorularını sor, bakalım nasıl düşünüyor

+10 tane arkadaşının ismini saymasını söyle soyadlarıyla. sosyallik önemli.
  • binder dandet  (23.02.18 17:57:29) 
1. Önce firma ve pozisyon ile ilgili bilgi ver. Çok uzatma ama 5 dakikayı geçmesin. İş süreçlerini anlat. O pozisyon için düşünülen çalışanın ne yapacağından bahset. Sonra topu oraya at sürekli. Onu konuştur.

"kendinden bahset biraz."
"bizim şirketimizden beklentin nedir?" vs. gibi sorular sor. Zaten yapacağı yorumlara göre diğer sorular aklına gelecek.
  • himmet dayi  (23.02.18 18:12:53) 
if you could live another 300 years, what would you want to accomplish ?

300 yil daha yasayabilecek olsaydiniz, neleri basarmak istersiniz ?

ingilizce biliyorsa ingilizce sor yoksa turkce. cok sevdigim bir sorudur
  • purple rain  (23.02.18 18:38:02) 
Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini sorarım.


  • dissendium  (23.02.18 18:43:32) 
*bu başvurduğun pozisyonun ne iş yaptığını anlatabilir misin?
*sektörün genel durumu nedir? ( hangi sektörse)
*çalışmayı istediğiniz bu şirket hakkında neler biliyorsunuz?
  • neo  (23.02.18 21:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.