[]

Kadın Çalışan - Aynı Şirkette Farklı Departmana Geçmeyi İstemek

Cinsiyetimi yazmamın sebebi erkek ve kadın olmanın bu işte etkisi olabileceği.. Malumunuz kadınlar iş hayatında daha pasif..

Bi firmada Operasyon bölümünde çalışıyorum.

Yeteneklerim ve isteklerim Strateji & İş Geliştirme departmanına uygun ve orada çalışmak istiyorum.

Kurumsal hayatta çok tecrübeli değilim. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum.

Geçmek istediğim departmanının yöneticisi ile mi konuşmayalım?

Kendi yöneticim ile mi konuşmayalım?

Kendimi nasıl ifade etmeyeliyim?

Sizin düşünceleriniz nelerdir.

 
şirket içi görev değişimi her firmada olan şey. sizden önceki değişimlerin nasıl gerçekleştiğini öğrenebilirseniz (sora sora), işleyişi kavrayıp oradan yürümüş olursunuz ve sonuç alırsınız.


  • onemoremile  (23.02.18 14:20:41) 
Ikisiyle de konusmalisin. Kendi departmaninkiyle konusmazsan adami ezmiz olursun, hos olmaz.
Kadinlikla ne alakasi var yahu, pasif olma?

  • stavro  (23.02.18 14:23:28) 
kadınlar iş hayatında daha pasif ne demek ya. böyle düşünürsen pasif olursun tabi. yani sen bu mantıkla hiçbi yere geçemezsin.

soruna yanıt ise; önce kendi yöneticinle konuşmalısın. sonra başkasından duyarsa senin için hiç iyi olmaz. o alanda değerlendirilmek istiyorum ön ayak olur musun de. ben de bireysel çabalarımla temaslar kurucam de.
  • kenarortay  (23.02.18 14:29:58) 
Ben ve tandigim diger kadin arkadaslarim, meslekdaslarim girdikleri islerde en cabuk yükselenlerden olduk. Bunu da kesinlikle hem caliskanligimiza, sorumluluk alabilmemize hem de özgüvenli, girisimci olabilmemize borcluyuz.

Sorunuza cevap; konusmayin hicbiriyle. Bu kafayla diger departmana gecseniz bile birsey fark edecegini zannetmiyorum.
Bu yazdiginizi bir erkek yazsa elestirirdim ama siz kadin olarak kendinizi "pasif" diye konumlandirmissiniz zaten.
  • chitosan  (23.02.18 14:40:47) 
dediğiniz gibi yeterince kurumsal bir firmada çalışıyorsanız bir personel yönetmeliği ve bu yönetmeliğe bağlı rotasyon prensipleri vardır. İşe girişte imzalatılan ve bir nüshası size de verilen personel yönetmeliğinizi ik'dan isteyip okuyarak işe başlayabilirsiniz.


  • naksidil  (23.02.18 14:42:02) 
arkadaşlar,

açın istatistiklere bakın.

kadınların benim çalıştığım sektörde çalışma oranı %9.
  • merak ediyorum  (23.02.18 16:14:21) 
Istatistikten size ne!
Önceki calistigim yerde 30 kisilik Kobi'deki 3 kadin calisandan biriydim. Temizlikci teyze ve Bilgi Islem'deki sekreter hanimi saymazsak tek beyaz yakaydim. Bu hicbir zaman kendimi diger calisanlardan daha pasif görmeme sebep olmadi. Hatta kimsenin ses cikaramadigi, hep sineye cektikleri genel müdür yardimcisi sacmaladiginda her seferinde catir catir hakkimi arayan insandim.
Kendinizi asagi konumda görmeyi birakirsaniz, diger insanlar da size öyle davranmaktan vazgecer.
  • chitosan  (23.02.18 16:22:15) 
Fikirleriniz için teşekkürler.

Başka somut fikri ya da tavsiyesi olan var mıdır?
  • merak ediyorum  (23.02.18 16:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.