[]

e-book reader

merhaba. e-kitap okuyucu ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplandırabilir misiniz?

- kullanıyor musunuz veya kullanmayı düşünüyor musunuz?
- hangi markayı/modeli kullanıyorsunuz veya kullanmayı düşünüyorsunuz? neden?
- alırken nelere dikkat etmek lazım?
- kütüphaneye kitap ekleyememek duygusal bir boşluk yaratmıyor mu?
- türkçe içerik için nasıldır?
- başka söylemek istediğiniz her şey?

tick'ler gelecek. şimdiden teşekkür ederim.

 
-kullanıyorum, tatil için inanılmaz iyi çünkü birden fazla kitap seninle oluyor.
-kindle, nedeni yok kobo da olabilirdi
-gece okurken ışığı olmasına
-yaratıyor, normal kitap da alıyorum
-iyi
-al bence
  • neo  (22.02.18 23:25:09) 
1-kullanıyorum
2-Amazon Kindle
3-wifi+dokunmatik ekran+Isık olmasına
4-Yaratıyor
5-bence kötü ama malum yerlerden bulursun, daha çok ingilizce okuyorum
6- naber?
  • AlsterWasser  (22.02.18 23:26:55 ~ 23:27:43) 
- 5-6 senedir yoğun bir şekilde kullanıyorum

- kindle, şimdiki aklım olsa e-pub destekleyen herhangi bir marka alırdım (kobo, nook vs)

- bütçen sınırlıysa kesinlikle 2. el al derim. satanlar genelde bir hevesle alıp yüzüne bakmayanlar oluyor. 1. önceliğin dokunmatik olması olsun, altını çizme, kelimenin üstüne basıp sözlükten bakma vs için elzem. 2. wi-fi, kabloyla pc'ye bağlamadan kitap, internette gördüğün uzun yazıları falan atmak için pratik. 3. özelliği ise ışık. bendeki kindle ışıksız. ışık olsa fena olmazdı diyorum ama ışıksızları da çok ucuz, bütçeni denkleştiremezsen olmazsa olmaz bir özellik değil.

- ben tam tersini düşünüyorum. bilgisayarda inanılmaz bir arşivim var. sürekli bir şeyler okuyasım geliyor arşive bakıp bakıp.

- türkçe içerik pek çok insanın sandığından daha fazla aslında. eksi meritokrasi- müteferrika ağlarında 2000-3000 tane kitap var ama bunların haricinde forumlarda, bağımsız bloglarda ve yandex klasörlerinde kıyamet gibi arşivler paylaşılıyor. hiç ummadığın kitapları bulabiliyorsun. tabi bu içeriklerin hepsinin korsan olması can sıkıcı.

- kindle'dan kitap okumaya o kadar alıştım ki, basılı vs e-book'ta ilk tercihim her zaman e-book oluyor. etrafımdaki herkese tavsiye ediyorum, ederim.
  • makbur  (23.02.18 00:40:55) 
Kindle paperwhite kullanıyorum.
Hiçbir boşluk yaratmıyor. Gece 3te bile ilgimi çeken kitaba anında ulaşarak, istersem kişiselleştirerek ve bütün kitaplarımı yer kaplamayacak şekilde yanımda taşımak ve eşya yükünden (manevi yükü kastediyorum) kurtulmak aksine duygusal bir boşluğu dolduruyordur varsa. (Minimalizm!)
Türkçe kitap okumuyorum, o yüzden aşina değilim içeriğe.
  • sopiro  (23.02.18 07:08:14) 
- evet
- kobo aura
- boyutu. geri kalan çoğu şey aynı.
- hayır, hatta yerden kazanıyorsun ve çok güzel bir fiziksel boşluk yaratıyor :)
- gayet güzeldir
- ingilizce de okuyorsan içerik derya deniz.
  • eindaclub  (23.02.18 10:05:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.