[]

Madde bagimliligi hakkinda objektif fikir sahibi olamama

Kendim hakkinda objektif yorum yapamiyorum, kesinlikle bagimli olmadigimi dusunuyorum fakat belki de bagimlilar fark edemiyordur kendisinin bagimli oldugunu diye kafami kemiren kucuk sorular var kafamda.

ben her aksam uyumadan once rahat uyumak icin esrar iciyorum, off gunlerimde sabahtan aksama kadar kokain iciyorum fakat gun icerisinde calisirken falan kesinlikle hic icmiyorum, canim da istemiyor ama aksam eve gidince biraz esrar icmeden uyumam cok zor oluyor ve uyumak icin iciyorum. bulundugum yerde esrar legal degil ama yaklasik olarak legal (almost legal, MA, USA), krize falan girmiyorum, sadece vakit guzel gecsin diye iciyorum, istesem icmem diye dusunuyorum. bu ikisi disinda duzenli kullandigim uyusturucu yok, alkol ve normal sigarada pek icmem, cok nadir.

bagimli olup olmadigim hakkinda buyuk bir hezeyana dusmemin en etkili nedeni ise dun bi arkadasim geldi eve ve en son geldigi zamandan bu yana 3 ay gecmis, ben ise dun gibi hatirliyorum onun geldigi gunu, 3 ay o kadar cabuk gecmiski, sanki 3 ayi yasamamis gibi hissediyorum.

is konusunda veya gundelik hayatim konusunda sekteye ugrayan veya garip davrandigim herhangi bi durum yok, cevremden bu sekilde bi uyari almadim.

genel olarak mutsuz ve depresif bir insanim, disardan bakildiginda neseli gozukuyorum ve guler yuzluyum.

Disardan bir goz olarak, bu anlattiklarima dayanarak, benim bagimli olup olmadigim hakkinda yorum yapmak istersen sevinirim ve tavsiye vermek istersen bunu duymak isterim, sanirim yardima ihtiyacim var fakat bu bir psikolog veya psikiyatr degil veya ekstra bi ilac olmasini istemiyorum.

 
bunu bize soracağına dene bakalım 15 gün içmemeyi, neler yaşayacaksın?

biz seni görmedik, tanımıyoruz, uzun vadeli olarak tanımıyoruz, sana ne diyebiliriz ki? hiç bişey diyemeyiz.

kaldı ki biz bağımlı desek ne olacak demesek ne olacak?
  • Photographer  (22.02.18 22:09:03 ~ 22:09:53) 
Istesem icmem diye dusunuyorsaniz, istemeyip icmeyin bi sureligine. 1 gun bile yeterli olabilir bence, kendinizi olcmek icin.


  • rn  (22.02.18 22:20:17) 
esrarın fiziksel bağımlılığı kanıtlanmış değilse de, psikolojik bağımlılığı vardır. Her akşam eve gidince rahatlamak için içtiğinizden dolayı ve esrarsız uyumanız çok zor olduğundan bence bağımlılık geliştirmişsiniz. Çünkü bunu her gün yapıyorsunuz artık.

Kokain konusunda çok emin değilim ama kimyasalların daha çabuk bağımlılık yaptığını biliyorum. Off günlerinizde de kokaine bağımlılık geliştirmişsiniz gibi geldi.
  • medusa  (22.02.18 22:43:12) 
sen bağımlısın kardeşim. bağımlılık tedavisi alıp kurtarılabilirsin.


  • mikahakkinen  (22.02.18 22:44:51) 
youtu.be

Şu kısa filmi bir izle.

Madde bağımlısı olup olmadığını şöyle anlayabilirsin: o maddeyi "süresiz" bir şekilde kullanmayı bırakarak.

Eğer "1 hafta boyunca içmeyeceğim" şeklinde bir karar alırsan, beynin kendini buna hazırlar ve 1 hafta çok zorlanmadan, yoksunluğunu çekmeden, "sayılı gün çabuk geçer" şeklinde dayanırsın.

Bağımlı olsan bile dayanırsın. Ama süresiz bırakırsan, beyin anne babası tarafından yalnız bırakılmış küçük bir çocuk gibi çaresiz kalır, ağlar. Tabii bağımlıysan. Değilsen, 18 yaşında anne babası tarafından terk edilmiş biri gibi olursun. Lendi ayakların üstünde durup kısa sürede toparlanırsın. Senin için dünyanın sonu olmaz.
  • yirmisantim  (22.02.18 23:00:37) 
psikolojik bağımlısın. yani bıraktığında aslında bir sıkıntı yaşamayacaksın, aksine kendini çok daha iyi hissetmeye başlayacaksın. nitekim tekrar rüya görmeye başlayacaksın ilk 1-2 haftalık süreçte ve bu rüyalar o kadar gerçek gibi gelecek ki epey şaşıracaksın. uzun dönem ot kullanımından sonra sıklıkla buna rastlanılır.

bu arada günlük hayatta belki şu anda, yani ot içtiğin dönem içerisinde bir etkisi olmadığını düşünürsün fakat bıraktıktan sonra aslında seni epey etkilediğinin farkına varırsın. anlatmakla olmaz, anca bırakman gerek. bırakmak da tütünü bırakmaktan daha rahat açıkçası, zira nikotine ihtiyaç duymaya devam edersin, fiziksel bağımlılığı vardır ancak ota ihtiyacın falan yoktur aslında, tamamen psikolojik bir olaydır sendeki. ot içmeden uyuyamayacağını düşünürsün, fakat aslında uyursun. hadi uyuyamadın diyelim, onun da ot dışında çaresi vardır, 1-2 güne normale dönersin.

özetle bırakmanı tavsiye ederim. bırakmak içinse istemek ve daha da önemlisi bıraktıktan sonra çok daha iyi olacağının bilincine varmak yeterlidir.
  • soso  (22.02.18 23:57:18 ~ 23:59:28) 
Her şeyin yokuş aşağı gitmesini ve kendini evinin salonunda eroin kova yaparken bulmak istemiyorsan kokaini acilen bırak. Bu işlerin şakası yok, konuyla alakalı ciddi manada sıkıntılı şeyler yaşadım, hayat -afedersin- götünde öyle bir patlar ki feleğini şaşırırsın. Lütfen beni dinle


  • vedatchilipeppers  (23.02.18 00:54:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.