[]

Yüzüklerin efendisi hobbit soru spoiler

Yüzüklerin efendisi hobbit soru spoiler
Yüzüklerin efendisi hobbit soru spoiler
Yüzüklerin efendisi hobbit soru spoiler

bu 6 filmi seyrettim de tekrar. bayağı olmuş lotroyu. hobbitle birleşince bazı sorular belirdi. Cevaplayan olursa çok teşekkürler

1- lotr 3. filmde neden elfler gelmiyor savaşa. 2. filmde de haldir ile bir grup elf gelmişti sadece helms deepe.

2- elfler başka bir diyara gidiyor 3. filmde, ordan geri gelemiyorlar mı. htta frodo gandalf bilbo da gidiyor. bu dünyayı niye bırakıyorlar. artık sauran da yok. devir insanların devri diyorlar, birlikte yaşayabiliyorlardı oysa.

3- sauron niye aragorndan korkuyor bu kadar. ölüleri çağırabileceğini mi biliyordu. kral olsa ne olacak ki, sonuçta ne kadarlık ordusu olabilecek.

4- saruman helms deepe saldırırken sauron niye aynı anda saldırmadı osgiliat-minas tirithe. böylece başedemezlerdi.

5- nazgüller ilk filmde atlıyken sonra nasıl uçan şeyli olabiliyorlar.

 
1.)üçüncü filmdeki son sahnede savaşa değil gerekirse ölmeye gidiyorlar maksat great eye'ın dikkatini çekip frodoyu rahatlatmak.mesele elfler değil aragorn. 3.)çünkü aragorn isildur'un varisi yani kral soyundan geliyor.efsaneye göre yüzüğü yok edecek kişi kral soyundan geliyormuş.souron bu yüzden korkuyor.

2.) elfler o diyara gitmeyince ölümlü oluyorlar tıpkı arwen'in, o diyara gitmeyip aragornla beraber yaşamak istemesi ve ölümlü hayatı seçmesi gibi.hatta tam o diyara göçerken gelecekteki çocuğunu görüyor ve geri dönüyor.

4.) saruman'ın ordusu bunu başaracak kadar fazlaydı.gandalf gelmese başarıyolardı.

5.) attan inip o yaratıklara biniyolar işte:)

dol guldurdaki sahneden sonra o yaratıklardan pek inmiyolardı.heralde o yaratıklar orda yetişiyor:)
  • follow rivers  (22.02.18 21:49:34 ~ 21:52:42) 
2. Elflerin gittiği yer sonsuza kadar yaşayabildikleri "Uzak Diyarlar". Silmarillion kitabında bununla ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

3. Aragorn kral soyundan geliyor, zaten filmin sonunda da Minas Tirithe'de taç takıyor. Sauron da korkuyor çünkü onun parmağını kesip yüzüğü ele geçiren de bir insan kraldı.(Çok kral adamdı, şendi, güleçti...)

4. Sauron ile Saruman insanlara saldırdılar ama işin temelinde ortak değiller. Saruman yüzüğe sahip olmak istiyor, Sauron ise geri istiyor. Saruman'ın Uruk Hai'leri bu yüzden Meryl ile Pippin'i öldürmeyip Saruman'a götürüyorlardı çünkü yüzük hakkında bilgi almak istiyorlardı. Saruman yüzüğü kendisi kullanma niyetinde ancak zamanla Sauron'un tesiri altına gireceğini öngörebiliriz.(Piç Saruman!)

5. Ulaşım aracı o, hem de kale filan kuşatıyorlar. Çığlık atıp surlardaki askerleri parçaladıkça çok büyük bir dehşet saçıyor. At en fazla kişner, şaha filan kalkar :)
  • burka  (22.02.18 22:56:35 ~ 22:57:31) 
teşekkürler :) şunları unutmuştum.

6- niye sadece arwen etkileniyor, legolasa bir şey olmuyor mesela karanlık gücü artınca?

7- aragorn gondor kralı oldu, eomer rohanın, değil mi? daha sonra kitapta, nazgul-witchking- sauron, hiçbir şekilde canlanamıyor mu?

8- kral oldukltan sonra legolas gimli noluyor kalıyor mu aragornla?

9- hobbitte torin ölünce kuzeni kral oluyor ama lotr da onun öldüğünü gördük moriada. hatta tüm ulusu da ölmüş. 5 farklı ulus vardı, diğerleri yaşıyor galiba, değil mi?
  • Cursed Chico  (23.02.18 01:10:42) 
6. Aslında herkes bir şekilde etkileniyor, mesela garip yaratıklar türüyor ormanlarda ya da orc, goblin cesaret bulup ona buna musallat olmaya başlıyor. Sezgileri daha yüksek olanlar içten içe hissediyorlar bunu, mesela Galadriel, Gandalf, Eldron gibileri. Arwen ile Legolas'ı kıyaslayınca birisi nakış ören prenses, diğeri okla savaşan bir adam. Arwen biraz daha nazlı üstelik, okuldaki serseri çocuğa aşık kız gibi. Sen git onca elf arasından insanı bul ona gönlünü kaptır. Legolas koca fül öldürdü kuyruğundan yağ gibi kaydı indi de hiçbirşey olmamış gibi Gimli ile sohbet etti. Şimdi bu adam mı daha fazla etkilenir kötülükten, şerden yoksa diğeri mi ?

7. Sauron daha geri dönemez çünkü yok edildi. Yüzüklerin oluşturulması sırasında kendi yüzüğüne o kadar güç bahşetti ki neredeyse herşeyi onda topladı. Parmağı kesilip yüzükten ayrı düşünce bile sadece bilinç olarak bedensiz bir varlığa dönüştü, göz şekline bürünüp kulesine bağlandı. Hoş Silmarillion'da söylediğine göre onca savaş, tantana olup biterken daima kendi şatosunda olduğu yazıyordu ancak yeterli bilgim yok. İşte bu yüzden yüzükle birlikte Sauron da yokolabildi. Bak mesela Sauron'un yüzüğü ile Voldemort'un hortclux benzerliği çok fazla. İkisi de onları bedenlerinden ayıran şeyden sonra bedenlerini yitirdiler.

8. LOTR sonunda galiba Gimli ile Legolas "Şu savaş bitse de biraz kafamızı dinlesek" muhabbetleri yapıyorlardı. Elf ve cüce arkadaşlağı pek görülen şey değil ama bunlar dost olmuşlardı. Gimli'nin bildiği kristal mağaraları varmış galiba Legolas'a "Seni oraya götürücem çok güzel" diyordu, Legolas da "Olur kanka gideriz, başım gözüm üstüne" diyordu.
  • burka  (23.02.18 02:20:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.