[]

salyalı kediş

evimin önündeki cicilerden birinin ağzından tamamen berrak ama koca koca damlalar hâlinde, su gibi salya akıyor. böyle bir şeyle daha önce hiç karşılaşmadım, acaba ne olabilir, götüreyim mi doktora?




 
çenesi tam kapanmıyo olabilir, çenesi darbe almış olabilir, yanaklarında sorun olabilir, dişlerinde sorun olabilir bir sürü ihtimal var.


  • Photographer  (22.02.18 17:06:51) 
Veterinere gitmezse birkaç gün içinde ölür çünkü salyası akıyorsa yutkunamıyordur ve hastadır. Yemek de yiyemez


  • neferkitty  (22.02.18 17:21:04) 
@photographer'ın dediği de olabilir, @neferkitty'nin dediği de. şüphelenilmeyecek bir durum da olabilir. bunu ancak veteriner bilir. götür bence.

3 sene önce çenesinin yarısı olmayan bir sokak kedisini "ölecek bu" diye veterinere götürdüm. veteriner ağzının kenarında katmanlaşmış çamurları vs. temizledi, ilaç falan verdi. o kedi 3 senede abartısız 10 doğum yaptı, onlarca sağlam kedi ölürken bu kedi çenesinin yarısı olmamasına rağmen dana gibi şişti. hala daha kimseye mama yedirmez, patisini atar, önce kendisi yer ama her tarafından da salya akar. yani ölmeyebilir de ama doktor şart.
  • lesmiserables  (22.02.18 18:31:36) 
görünüşte çok sağlıklı ve çok mutlu. yiyor içiyor gırlıyor sarılıyor. götüreceğim ilk fırsatta, teşekkürler.


  • bir garip melek  (23.02.18 11:37:46) 
farklı bir fikir olması açısından söylüyorum.

benimde sokakta bakmakta olduğum ara ara evime girip çıkan bir kedim var. kedi tamamen sağlıklı herhangi bir sorunu yok. tek sorunu var kucağıma aldığımda veya hayvanı çok mıncıkladığımda ağzından salya akıyor. veterinere de götürdüm herhangi bir sorun olmadığı, mutluluktan olabileceği kanısına varıldı.

aklınızda olsun.
  • mayday  (23.02.18 11:50:21) 
Merhabalar, kediciğin durumu nasıl oldu acaba?Benim de kedimde vardi.Disi zorunluymuş o yuzden akıyormuş salya.


  • hayvansever  (11.04.20 05:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.