[]

Geceyarısından sonraki otele girişlerde hangi gün için rezervasyon yapmalı?

Havaalanı yakınındaki bir otele gece 2:00 civarında giriş yapılacaksa, online rezervasyonda önceki günü mü seçmeli yoksa sonraki günü mü?

Normalde otellerin checkin/out saatleri öğlen olduğu için gece geç giriş yapılsa bile önceki gün seçilir ama bu otel havaalanı yakınında olduğu için checkin/out saatlerini 0:00 vermiş. Emin olamadım.

Bonus soru: Gece 2'de havaalanından ataköy metro istasyonuna gitmek için taksi dışında seçenek var mı? (sanırım 10-15 tl tutar ama canavarı beslememek açısından)

 
eski bir gece resepsyonisti olarak size şunu öneririm:

gece 2 de direkt otele gidip günsonu alıp almadıklarını anlamaya çalışın
günsonu almamışlarsa pazarlık yapın sizi sonraki güne c/in atmaları için

işe yarayacaktır :D
  • regardless of what they say  (22.02.18 16:17:59) 
@regardless resepsiyonda verecekleri fiyatın online fiyattan çok daha yüksek olacağını düşünüyorum ki zaten tarih yaklaştıkça da bir miktar daha artıyor fiyat. Haksız mıyım?


  • mikro patlama  (22.02.18 16:35:30) 
Üstteki taktikten bağımsız olarak; bir gün öncesini seçmen gerekir.


  • kaptan memo  (22.02.18 16:41:15) 
Bonus soruya cevap: Uber veya Careem kullanın. Taksiden çok daha pahalı değil, fazlasıyla konforlu ve güvenli. Hatta özelden indirim kodu yollayabilirim istersen.


  • chicha  (22.02.18 17:09:04) 
bir önceki günü seçmen lazım


  • burya  (22.02.18 17:12:49) 
Normalde bir gun oncesini seçmen gerekir, cunku bir sonraki gunun giris saati ogle saatleridir, onceki gece girebilmek icin bir onceki gunu satin almis olmak gerekir. Yukaridako taktigi bilmiyorum tabii ama normalde boyle.


  • stavro  (22.02.18 17:15:08) 
Altını çiziyorum, otelin checkin/out saatleri 0:00 verilmiş.


  • mikro patlama  (22.02.18 17:41:37 ~ 17:42:33) 
@mikro patlama: havaalanına yakın olduğu için check-in saatini bu şekilde düzenlemeleri normal.


  • burya  (22.02.18 17:52:20) 
check in saatine göre rezervasyon yapmalısınız.eğer giriş saati gündüz ise bir gün öncesine yapmalısınız rezervasyonu.Ben gece 2 de gelen misafir/müşteriye ertesi gün girişinden oda vermem,hem adil değil hem de etik değil yeri geliyor uçuşu girişinin ertesi sabahına gelen kişiler bile sabah 7 geldiğinde odasını almak için bir gün önceden rezervasyon yapıyor.Ertesi gün girişli bir rezervasyon gelirse check in saatimiz gündüz 1 olduğu için boş oda dahi olsa ücretsiz almam.
büyük otellerinde alacağını sanmam çünkü kat sorumlusunu minibarcıyı garsonları ekstra çalıştırmak ve bilgilendirmek gerek.

  • dunyadan arafa  (22.02.18 18:32:51) 
otelle yazışıp en geç kaçta check in aldıklarını öğrenin. Normali bir gün öncesidir.


  • turkuaz  (22.02.18 18:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.