[]

ereğli'nin yeni belediye binası

sıradan halkın yorumlarını da merak ediyorum ama asıl sorum mimariden anlayanlara, hatta varsa direkt mimarlara. nasıl yorumlamak istersiniz bu "neoklasik" eseri?

sütunların hemen arkasındaki, bitişik olan balkonlar ve altındaki çıkıntılı odalar daha önce görülmüş ya da literatürde olan bir tarz mı? ayrıca o sütunların yerleşimine dor düzeni diyebilir miyiz? korint ve iyon değil gibiler ama dor da değil gibiler.

sanki yıllardır kör olan bir mimar hayatı gördüğü zamanlardan aklında kalan klasik ögeleri birleştirip ortaya karışık bir şey yapmaya çalışmış. ya da biz sıradan gözlerin göremediği bir teknik, tarz mı var?

pbs.twimg.com

marmara-ereğli bu arada.

 
hangi ereğli?
biraz ondan biraz bundan mimarisi sanırım bu :). ayrıca sütunlu kısım resmen "balkon konuşması" amacıyla tasarlanmış.

fildişi kulelere hoş geldiniz.
  • angelofdeath  (22.02.18 12:41:07) 
Birşeyden başka bir şeye dönüşürken arada takılı kalmış gibi.
Dönüşümü sırasında yarı yolda bozulmuş otorobot olsa misal, böyle olurdu.

  • sopiro  (22.02.18 12:42:46) 
ben camii sandım. neden böyle bir şey tasarlamışlar onu da anlamadım


  • tragedystreets  (22.02.18 12:48:18) 
biraz roma olsun biraz fransiz olsun, ee biraz da güncel türk müteahhit izleri tasisin olmus. türk isi bilimsel tezlere donmus. Asil viyonsuzluksa boyle bir yapiya hicbir sekilde bir cevre duzenlemesi yapmamalari. Park alani bile koymamislar herhalde herkes otobusle gelsin bizi de yormasinlar diye dusunulmus. sanirim duragin maksati da bu :))


  • lifeframe  (22.02.18 13:00:33) 
kubbesi olmasa 8 puan derdim.
"o iyi de çevresi kötü" diyesim geldi. sanırım hala bitmemiş tam olarak.

  • thomson'un uzumlu keki  (22.02.18 13:03:42) 
cami değil miymiş bu? tatil gidiş dönüşünde önünden her geçtiğimizde cami sanmıştık, yapanların kafalar çok karışık belli ki


  • eja  (22.02.18 13:25:20) 
www.youtube.com

Ben en çok en üst kattaki oval ofisi sevdim. Yalnız kubbesi biraz küçük olmuş, o konuda mimara ben de kırgınım.
  • mete kudur  (22.02.18 13:49:21) 
goo.gl Soyle bir sey de olabilirdi. Bence yine de guzel o yuzden. Turkiye’de cogu seyi estetik kaygilari goz ardi ederek, neyin ucuz olduguna gore yaptiklari icin, bu kafaya gore iyi bile bana gore


  • yuzır  (22.02.18 14:02:16) 
Cami ile bir alaka kuramadım, her sakallı dedemiz değil. Daha çok katedral havası var. Biraz karışık ve göz yorucu olmuş ama en azından farklı bir şey denemişler. Her şey o kadar aynı ve çirkin ki bu bile bir şey sayılmalı bence.


  • harvey  (22.02.18 14:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.