[]

istanbul'da yazılımcı maaşları?

"gömülü yazılım mühendisi" olan bir arkadaşım var 2 yıllık deneyim sahibi, şuan eskişehir'de 2500 lira civarı bir maaşı var sektörde tanınan bir firmada çalışıyor.

bu arkadaş istanbul'a taşınmayı düşünüyor, ortalama alabileceği maaş nedir sizce? benim sektörle ilgim olmadığı için tahmin yürütemiyorum, anlayan arkadaşlar biraz bilgi verebilir mi?

(farklı şehirler için de örnek verebilirsiniz)

 
GDG'nin şöyle bir anketi vardı İstanbul için.
docs.google.com

  • dualwarior  (21.02.18 23:59:13) 
Gomulu yazilim ozelini bilmiyorum.

İt sektorunde istanbul’da 4’ten asagi etmez bana kalirsa, tutturdugunu tabi ki.
  • fakyoras  (22.02.18 00:16:55) 
bu alanda öyle deneyimli insan yok ama bence en az 4-5 bin bandından başlar, yalnız eskişehir'i bırakmak için en az üç katını hedeflesin, aradaki fark mutluluğun, huzurun fiyatı ancak olabilir


  • gezegen olan pluton  (22.02.18 00:17:44) 
gezegen olan pluton +32423432
eskişehir'e karşı özel bir garezi yoksa oradaki maaşını biraz yükseltmeye baksın, rahat rahat yuvarlanır gider. istanbul'da 4000 lira alan insanlar eskişehir'deki kadar rahat geçinemiyor.

  • yuto  (22.02.18 01:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.