[]

fesih kağıdı vermeyen iş yeri

fesih kağıdındaki sebebe göre işe iade davası açacağım ama fesih kağıdını 2-3 hafta geçmesine rağmen yollamıyor ik. napılabilir? güya yönetici ıslak imza atacakmış. daha atmamış.




 
dava açmanın işten ayrıldıktan sonra 1 ay süresi var, dikkat edin o süreyi kaçırmayın. oyalıyor olabilirler o zamanı geçirmek için. kimi işyeri yapıyor. 3 hafta grçti diyorsunuz, yollamıyorlar ise avukata danışın noter kanalıyla şirkete ihbar çekmeniz gerekebilir


  • habula  (21.02.18 20:27:52) 
Orda hazır ihtarnameler yok değil mi. ben kendim yazacağım?
www.dilekceburada.com
burdaki gibi
  • Cursed Chico  (21.02.18 21:05:42) 
O kağıda gerek yok ki. Çıkışınızı yaptılarsa szaten sgk’dan görebiliyorsunuz hangi kodla çıkarıldığınızı.


  • kompisko  (21.02.18 21:24:15) 
İşe İade Davası Açabilmek İçin Feshin Geçerli Bir Sebebe Dayanmaması Gerekir: diyor.

diyor. uzun raporu bahane ettiler ve kod 4 ama.

İşyerinde çalışan işçi sayısı en az 30 ise ve işçinin işyerindeki kıdemi de en az 6 ay ise, işveren geçerli bir nedenle fesih yapmak zorundadır. Bu durumda işçi, feshin geçerli nedene dayanmadığı iddiasıyla işe iade davası açabilecektir.

diyor ama fesihi göremiyorum ki.
  • Cursed Chico  (21.02.18 21:36:01 ~ 21:41:23) 
Feshin size bildirilmesinden itibaren dava açabilirsiniz. İşi bilen bir avukat bulun.

SGK'daki koddan başka bir sebep bildirmeleri zaten kendileri için saçma olur. Siz itiraz da ederek davanızı açın.

'İşe iade davası fesih bildiriminin tebliğinden itibaren 1 ay içinde açılmalıdır. Bu davayı açmak için süre fesih tarihinden değil, fesih bildiriminin tebliğinden itibaren başlar.'

kaynak: guncelishukuku.com

edit: Sen aç davayı, madem çıkışın da belli işte.
  • idexo  (21.02.18 21:46:14 ~ 22:00:24) 
1 ay dolucna dava açılamıyor ve fesih yok hala elimde.


  • Cursed Chico  (21.02.18 21:54:55) 
hocam kendi başınıza iş yapmayın bir avukata gidin. şimdi avukata 1000 tl vermemeye kasıyordunuz daha sonra zararınız çok daha büyük olacsk


  • habula  (21.02.18 22:05:22) 
Bu arada mesela fesihteki çıkarma sebebiyle sgkda ki kod arasında fark olursa davayı kazanmanız da garanti. Kardeşimin kazanmasında çok etkili oldu o


  • kompisko  (22.02.18 00:07:12) 
Fesih bildirgesinin elinizde olmasına gerek yok ki, sonradan tamamlarsiniz bunu beklerseniz dava süresi kaçacak. Başlangıçta işten çıkarıldığınızı bilen tanık, sms, mail bile yeterli, fesih kağıdını sonradan edinirseniz dosyaya sunarsiniz .

Tek başınıza altından kalkamayabilirsiniz, once arabuluculuğa gidecek sulh olunmazsa yine o davayi açmanin da süresi ve usulü var. Tek başiniza iş yapmayın derim. Kendi kendinize yazdığınız dilekçe muhakkak eksik olacaktır.
  • cabiday  (22.02.18 00:15:47) 
Elimdwe sgkden aldığım kağıt var. 04 yazıyor. imzaladığım kağıtta hatırladığım kadarıyla uzun rapor dolayısıyla takım arkadaşlarını zor durumda bırakmak ve aldığım raporların çelşkili olması (bir hastane 3. parmak kırığı diğeri 2. parmak kırığı yazmış, oysa ki 2.de olduğu belli filmlere röntgenlere bakılırsa.).

Ben dava açarsam şirketi kıllandırır mıyım peki, iş görüşmelerinde kendim ayrıldım diyorum. Onları ararsa bilgi vermeyecekler ama şu an sıkıntı yaratır mı böyle bir şey?

whatsapptan ik den biriyle konuşuyorum ama bir türlü atmıyor fesihi. başka çare b ırakmıyor.

yasal olarak alınacak rapor süresini aşan rapor aldım, haklı fesih aslında ama 4 le kovdular. madem haklı niye 4le kovdular, kurumsal şirket diye belki.

ve 1 ay dolmasına kaç gün kalaya kadar haletmek lazım arabulucuyu? benim alacağım para yok bu arada, arabulucu sadecesaatlik para kazanacak. o da 2-3 saat sürecektir.

bir de şirketle direk iletişime geçmeden onlara demeden direk arabulucuta gitmek etik olur mu ve biraz sert?
  • Cursed Chico  (22.02.18 00:20:12 ~ 00:24:16) 
hocam sanırım bu konulardan bir habersiniz. ne alaka şirkete haber vermek. siz arabulucuya gidersiniz onlar karşı tarada da tebligat yapar. şirket bize haber vermedi ayıp etti mi diyecek =)

para alacağım yok diyorsunuz, büyük ihtimal ihbar ve kıdem tazminatınızı verdiler. ancak kaç yıl çalıştığınıza bağlı olarak 8 ile 12 maaş arası tazminat hakkınız daha var.

şirket çıkarmak da haklı olabilir ama çıkarmanın usulleri var, sizin savunmanızı almaları daha sonra size yeni pozisyon önermeleri fln lazım, bunları yaptılar mı ?

burada herkes avukat diyor hala kendi kafanıza iş yapmaya çalışıyorsunuz.

30 gün dolmadan başvurmanız lazım, yarın ilk iş avukata gidin ve uzlaşmaya gidin!!!

avukat değilim ama kardeşim haksız işten çıkarıldı ve avukat sağolsun onun sayesinde davayı kazandık
  • habula  (22.02.18 01:00:35) 
ik ile whatsapptan konuşmak nedir ayrıca. adam gibi mailleşin. ileride gerekirse bunları da kullanacaksınız.


  • kenarortay  (22.02.18 11:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.