[]

sony xperia xz alayim mi

1800 Lira sifiri.
Kamerasi cok onemli yeni bir telefon alacaksam.
Bu fiyata daha iyi bir kamera goremedim henuz.

Yakin fiyatlara xiaomilerin var ama kameralari guzel degil :(

Ama sozlukte xz hakkinda guncellemeler sonrasi donduguna dair yorumlar var.
Ne yapsam, ne alsam?

Tesekkurler

 
ben kullanıyorum, donma gibi sorunlar yaşamadım. kamerası o fiyat için çok iyi, evet(düşük ışık performansı o kadar iyi değil). samsung s7 varsa o fiyata ona da bak derim, onun kamerası daha iyi.

xz ile ilgili en büyük şikayetim dış kaplamasının çok dandik olması. yanları, kenarları, arkası, üstü ve altı metal üzerine plastik gibi bir şey kaplı ve çok kolay çiziliyor. ön taraf komple cam, çizilmeye çok dayanıklı değil. kapsız filmsiz telefon kullanma niyetin varsa alma derim, yoksa o fiyata gayet güzel performans alırsın.

ekşi'de herhangi bir telefon başlığına girince görebileceğin sorunlar bahsettiklerin, ya da aynısı olmasa bile her telefonun kendine özgü sorunları olabiliyor. ben uzun senelerdir sony kullanıcısı ve xperia cihaz forumlarını dolaşan biri olarak bu telefonun kronik denebilecek yoğunlukta bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. her telefonda var o risk, zaten muhteşem ya da hava atılacak bir telefon olmadığı için sadece sorun yaşayanlar yazıyor. bu açıdan gördüğün sorunlara çok takılma derim.

ayrıca sony android güncellemeleri konusunda hızlı davranıyor ve türkiye'deki genel sony kullanıcı kitlesi "kemik" olduğu için yazılım konusunda 2. planda kalmıyor. android 8 benim telefonuma şu anda piyasadaki bütün diğer markaların o galaxy, note, g, v, u serilerinden daha önce geldi, bir sonraki büyük güncelleme de muhtemelen gelecektir(aradaki ufak güncellemeler düzenli geliyor zaten). arayüzü sade ve kullanışlı, ki benim xperia kullanma sebebim tamamen bu. ikinci şikayet pil üzerine, 1 günü ucu ucuna çıkarıyor yoğun kullanımda.

gel gelelim illa kamera diyorsan s7 derim, bu da son karar olsun.
  • Bruce  (21.02.18 19:28:09 ~ 19:29:22) 
@bruce dis kaplamasi cok sorun degil kapak ve cam filmiyle kullaniyorum telefonlari.
X hakkinda anlattiklariniz cok tatmin etti ama s7den daha iyi oldugunu dusunuyordum kamerasinin. Sizce degil oyle mi?
Bir de s7 xzden daha once cikmis bir telefon sanirim.
Bunun bir dezavantaji olur mu sizce?

Son olarak a7 2017 de xz ile ayni fiyata dusmus. Kafam karismadi degil..
  • sırtçantalı  (21.02.18 19:35:48) 
s7'nin düşük ışık performansı daha iyi diye düşünüyorum ben, 15 ay önce xz alırken yaptığım karşılaştırmalar neticesinde. gündüz zaten ikisi de iyi, xz'nin dinamik aralığı biraz daha geniş ve daha hızlı odaklıyor ancak optik imaj sabitleyicisi yok, zaten gece çekimlerini batıran temel etmenlerden biri. diğeri de samsung'un yazılımla gürültü temizleme işini nispeten daha iyi yapabilmesi. düşük ışıkta hiç çekmem ya da çekersem bile tripod bulurum diyorsan xz de tatmin eder tabii ki.
s7'nin yazılım konusunda dezavantajı olur çünkü ondan sonra çıkan telefonları da çok tuttu. sony'nin sonradan çıkardığı telefonlar xz'nin fersah fersah önünde değil, o yüzden kullanım oranı s7'ninki kadar az değildir markanın diğer telefonlarına göre; s7'yi gözden çıkarmaları daha olası.

a7'nin kamerası hakkında bilgim yok ancak şimdinin ikinci seviye telefonunu almaktansa bir önceki neslin bayrak gemisini almayı tercih ederdim ben.
  • Bruce  (21.02.18 19:41:40 ~ 19:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.