[]

Komşudan bir şey rica ediyor musunuz?

Demek istediğim somut bir şey. Gürültü etmeyin gibi ricalar değil. Sizde olmadığı zaman gidip istiyor musunuz? Rahat hissediyor musunuz isteyince? İstediğiniz şey tuz gibi basit bi şey de olur, başka şeyler de.
İstediğiniz şey genelde ne oluyor? En absürt isteğiniz ne olmuştu?



 
biz değil de, çocukken hatırlıyorum, komşunun torunu gelip "x teyze, anneannem varsa 4, yoksa 2 tane ekmek istedi" demişti. bence komik.


  • rahip janick  (21.02.18 18:34:47) 
istiyorum. onlar da benden istiyor. en son konserve acici istedim, yoktu. ilac istiyor, karanfil istedikleri oldu, kedi mamasi verdim, ben ekmek istedim bi aksam. yaptigimiz yiyeceklerden de ikram ediyoruz. guzel sey komsuluk. illa ki apartman teyzesi olmak gerekmiyor bunun icin.


  • jimicik  (21.02.18 18:40:49) 
Komşulardan biri için internetten kedi maması siparişi veriyorum. Onun dışında ne benden bir şey isteyen oluyor ne de ben kimseden bir şey istiyorum. Birkaç defa soğan lazım olmuştu. İsteyebileceğim biri olsun isterdim.


  • auroraaurora  (21.02.18 18:43:49 ~ 18:44:29) 
Eski binamda komsulardan baya bir sey istemistim, ufak tefek tuz gibi seyler (pazar gunleri tum marketler kapali yasadigim ulkede)

Bir de elektrik supurgem bozukken elektrik supurgesi istemistim :D
  • kuehles blondes  (21.02.18 18:49:29) 
Ben apartmana yeni taşındığımda tornavida lazımdı. Yanımda bana yardıma gelen arkadaşım apartmanda gördüğü insanlara “pardon, komşu musunuz?” diye sormuştu, hala aklıma geldikçe gülüyorum.

Ben bir şey istemedim sessiz olmaları dışında.
  • sopiro  (21.02.18 18:50:15) 
Ben evde yokken gelen kargomu teslim almalarını rica etmiştim başka da bi şey yok


  • mutlusismankedi2015  (21.02.18 18:52:59) 
Evet istiyorum


  • balpolen  (21.02.18 18:53:09) 
istiyorum. ketçap.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (21.02.18 18:58:33) 
2 bloğu bulunan apartmanda yaşıyoruz, yapıldığı ilk günden beri. normalde 2 binadakilerle de aile gibiyiz ama yan binadan çok taşınan oldu, artık takip edemiyoruz gasdgfdaasd. şuan oturduğumuz bina tam bir aile gibi. evimizin yedek anahtarı sürekli 1 ya da 2 komşumuzda bulunur, onlarınki de bizde. annemler/komşular sürekli birbirini kontrol eder zaten hastalanan eden var mı diye. yemek yapsak bir tabak komşuya gider, ben de arada instadan gördüğüm değişik tarifleri dener götürürüm, "ulan bu eleman bizi bigün zehirlicek ama hadi hayırlısı" diyip gülümserler. çoluk çocuğa zaten bakılır,emanet edilir. hastaneye veya otogara gidecek varsa arabayla götürülür. toplanıp tarhana yaparlar, reçel de yaparlar. öyle işte.


  • MtKrt  (21.02.18 19:01:52) 
Üniversitedeyken hostes olan komşumdan 2 gecede bir şeker isterdim......... :)))

o da sağolsun verirdi.
  • binder dandet  (21.02.18 19:04:17 ~ 19:04:38) 
30 yasindayim hicbir sey istediğimi hatirlamiyorum. Tanımıyorum zaten hicbirini, apartmanda kim var kim yok bilmem. Evcil biri degilim.


  • stavro  (21.02.18 19:20:19) 
ohh başıma gelen şeyi anlatabileceğim bir yer çıktı. aylardır bir yere yazasım var bu saçmalığı, kısmet burayaymış.

öncelikle evet, ben isterim, benden de isterlerse seve seve veririm. ofiste yan komşumuz çok iyidir mesela. misafir gelir kahve bitmiştir, hop gider kahve alırız. onun şekeri biter, gelir şeker alır. 2-3 günde bir şarj aleti alışverişi olur. para üstü çıkışmaz, gelir para alır, akşama getirir geri verir.

eski evimizde de bu kadar olmasa da yan komşulardan isterdik, isteyene verirdik. 11 sene yaşadık o apartmanda.

eylül ayında taşındık. yine aynı mahalle içinde. yobaz bir mahalle de değil ha, ankara öveçler. nakliye firmasının 7 elemanı ev taşıyor. kayınvalidem de bizde.

bir gün önce konuştuk, öğlen pide söyleyelim çocuklara dedi. dedim anne onlar her gün pide yiyordur zaten, her gittikleri yerde pide söylüyorlardır. başka bir şey söyleyelim. dur o zaman ben yemek yapayım dedi. taşınma günü etli nohut yapmış getirmiş, bi de pilav için bulgur, yağ falan almış. pişirdi pilavı, tuz yok. yani var da amk kimbilir hangi kolinin dibinde. her şey üst üste zaten. bi tutam tuz için de gelirken almamış marketten. kolileri de deşmedik daha taşınma bitmeden.

karşı komşunun kapısını çaldı, eline de kağıttan külah yapmış, "kızım varsa bi tutam tuz verir misin, yeni taşındık, tuzu bulamadık, nakliyecilere yemek" falan diye, karşıdaki kadın ne dese beğenirsin? "ben yeni evliyim veremem" demiş. tövbe estafurullah göt istedik sanki, tuz lan tuz altı üstü, bi tutam tuz. kadıncağızın nasıl gücüne gitmiş, bütün gün zor tuttu kendini ağlamamak için. bizde de yok dersin, kalmadı dersin de "yeni evliyim veremem" neymiş lan?

"tuz gibi basit şeyler" demişsiniz ya, haldır huldur taşınma telaşında yeni evli olduğu gerekçesiyle bi tutam tuzu esirgedi lan kadın bizden. 7 tane nakliyeciye tuzsuz yemek yedirmemek için kadın kalktı bi tutam tuz için taa markete gitti, paketle tuz aldı geldi.

yine lazım olsa gider marketten alırım, tuzsuz yerim, ne bileyim başka komşudan isterim belki ama bu görgüsüz eşşeklerden çöp bile istemem daha. ama gelir isterse de veririm, az insanlık görsünler.
  • kibritsuyu  (21.02.18 19:29:52 ~ 19:33:36) 
Karşı komşu selam vermiyor ne tuzu, sekeri


  • all girls dream  (21.02.18 20:18:07) 
Evet istiyoruz. Yumurta, yoğurt, kahve, baharat vs. Karşılıklı isteniyor ama. Zaten birbirimize anahtarlaarımızı bırakan insanlarız.


  • Amaranta ursula  (21.02.18 20:39:09) 
bizim karsi komsuyla tasindigimizdan beri gunaydin merhaba harici muhattabimiz yok. onu da biz demesek demicekler nerdeyse.


  • kveldulv  (21.02.18 20:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.