[]

İstanbul'da ulaşım

Merhaba haftaya aksilik olmazsa İstanbul'a gideceğim.

Yanımda rehberlik eden olmadan ilk kez gideceğim. Daha öncelerinde hep araba oluyordu ya da bana kart basacak birileri oluyordu.

Anlayacağınız otobüs kartım dahi yok. Ve köyden indim şehire senaryosunu yaşayacağım.

1) Otobüs kartı çıkartmak gerekiyor mu illa? büfelerde falan yok mu şipşak alıp kullanabileceğim kart?

2) Diyelim ki atatürk havalimanından kadıköy'e gitmem gerekli. hangi otobüse nereden bineceğimi gösteren uygulamalar var mı?

3) Otobüsler en son kaçta bitiyor?

4) otobüs kartıyla metrobüs vs. hepsine binebiliyor muyum?

 
selam. atatürk havalimanından boş kart alırsınız, yükleme yaparsınız. o boş kartlar minibüs ve sarı dolmuş hariç her yerde geçiyor yalnız dikkat etmek de fayda var bazı araçların ücreti diğerlerinden fazla olabiliyor (çift katlı otobüsler, metrobüs, deniz otobüsü vb.)

uygulamanın adı mobiett. google playden ve appstore'dan indirebilirsiniz. bulunduğunuz durağı seçerek hangi otobüs geçiyor, ne zaman gelecek bakabilirsiniz. otobüsün ne zaman geleceğini bilmek için yararlı fakat hangi otobüs nereye bakmak için google daha hızlı bir çözüm olabiliyor. google'a sorduğunuzda çoğu zaman maps'te size hangi otobüslerin geçtiğini ve kaç dakika sürdüğünü gösteriyor.

her otobüsün bitiş saati diğerinden farklıdır. genel olarak 12.


bu soruya yukarıda cevap verdim.


iyi gezmeler dilerim.
  • a darkness coming  (21.02.18 14:48:04) 
teşekkürler. peki öğrenci belgemle hızlıca indirimli kart alabileceğim bir yer var mıdır?


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (21.02.18 15:02:19) 
Var. Atatürk havalimanından metrouya bin. Zeytinburnu durağında in. Ordan kabataş tramvayına bin pazartekke durağında in. Orda eski iett garajı var orada kime sorsan gösterir indirimli kart çıkartabilirsin. Yanında fotoğrafta götür. Randevu alman gerekebilir ben randevu almadan hemen çıkarttırmıştım çünkü boştu. Sabah erken saatlerde git. Randevuya İett nin sitesinden bakabilirsin


  • giggs  (21.02.18 15:15:15) 
öğrenci belgesi ve fotoğraf istiyolar yanlış bilmiyorsam. internetten bir kontrol edin o evrakları onlarla beraber atatürk havalimanına indiniz, metroya bindiniz bahçelievler metro durağında indiniz. o indiğiniz yerde dışarı çıkmadan bir iett ofisi var. oradan alabilirsiniz.


  • a darkness coming  (21.02.18 15:15:35) 
@giggs'in dediği yer bayağı ters ve muhtemelen kapanmış, listede yok. Ataturk havalimanına en yakın başvuru noktaları bahçelievler metro çıkışı yahut zeytinburnu metro çıkışı. Başvuru merkezlerinin listesi istanbulkart.istanbul

Metro, metrobus ve vapur hatlarını iyi öğrenin sorun yasamazsiniz.
  • austra  (21.02.18 15:27:33) 
google maps ve özellikle de trafi uygulaması İstanbul'u bilmeyen biri için hayat kurtarıyor. Özellikle de trafi ha-ri-ka. ZOrluk çekmezsiniz. İstanbul kartınız olmadan İstanbul kolay olmayacaktır. Yıllar önce edindiğim bir tane var her gittimde onu kullanıyorum, hatta bu yaz yabancı bir arkadaşıma verdim türkiye'ye giderken. İstanbul kart ve trafi uygulamasıyla hiç zorlanmadan her şeyi hallettiğini söyledi. Endişe etmeyin bence.


  • nickfury  (21.02.18 15:31:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.