[]

Ben neden böyle olamıyorum?

Hayır gerçekten kıskanmıyorum, sadece imreniyorum.

Şu, adamın kitaplığı:
www.instagram.com

Belli ki hayatında gördüğü tüm kitapları okumuş adam. Bir de yazdığı çok detaylı, araştırmalar gerektiren yazılar ve yaptığı önemli işler var. Katıldığı seminerleri, toplantıları falan saymıyorum.

M. Serdar Kuzuloğlu'ndan bahsediyorum.
Adamın sanki 24 değil, 240 saati var.

Bir de bana bak.
Bir tane kitap okuyacağım diye planlar programlar yapıyorum yine de beceremiyorum. Bu adamlar nasıl yapıyor? Ben de her şeyi öğrenmek, bilmek, kendimi geliştirmek isteyen bir insanım ama olmuyor. Nasıl olur? Olduramaz mıyım?

 
okumamistir hepsini rahat ol.


  • baldur2  (21.02.18 11:54:48) 
sartlariniz ayni mi? simdiye kadar ayni miydi? bos sorular bunlar.

elinden geleni yap, yeter.
  • e haliyle  (21.02.18 11:57:21) 
Hepsini okumamıştır +1, bir de onun da kendi alanı dışında bilgisi çok sınırlıdır emin ol, dert etme yani. Her şeyi öğrenemezsin, gerçekten ilgini çeken şeylere yönel, o zaman vakit ayırmak kolaylaşacaktır.


  • i was made for you  (21.02.18 12:27:35 ~ 12:27:59) 
zaman kaybi olan herseyi mumkun oldugunca hayatttan cikartmak veya minimuma indirmek gerekiyor, ornegin televizyon, sosyal medya, arkadaslarla bos muhabbetler vs. Daha sonra hayatta verimliligi dusuren zamn kaybettirici seylerden kurtulmak gerekli, ornegin trafikte gecirilen zaman, is yerinde ekstra mesailer. bir digeri de kendine ayiracagin zamanda telefonu sessize almak gerekiyor, ne zaman birsey yapacam dersen telefona ya arama, ya mesaj gelir. Bir diger unsur da hayatindaki insanlarin senin planina saygi duymasi lazim, ornegin kitap okuyacam diye odaya girdin, cevrendeki insanlarin cat kapi odana girip birsey sormamasi, senden birsey istememesi gerekiyor.

Tum bunlari ozellikle turkiyede buyuk sehirlerde saglamak gercekten zor, hem ekonomik olarak rahat olmali insan hem de kendine bu yonde ortam hazirlamali. Tum bunlar olmuyorsa ornegin kitap okumak icin yakin bir kutuphaneye gidilebilir, boylece rahatsiz edici faktorler minimuma indirilebilir.

Emin ol sadece sen degil kimsenin zamani yok ki o da tum kitaplari okuyamadigindan yakiniyordur ve okuyamamistir. bir gun herkes icin 24 saat. Eldeki zamandan "mumkun oldugunca" verim almaya bak. artik bilgi akisi o kadar yuksek ki herseyi ogrenmek imkansiz, insan kendi sinirli uzmanlik alaninda bile her turlu bilgiye hakim olamiyor.
  • emrahday  (21.02.18 12:28:17 ~ 12:31:44) 
bence sen kendini geliştirmek, bilmek, öğrenmek isteyen bir insan değilsin. özentisin işte. içinde okuma aşkı olsa istediğin her şeyi okursun. öyle uzaktan baktığın adamlara imrenirsin sadece. adam o kadar açıklama yaptı. sizin özendiğiniz hayatım o kadar da matrak değil gayet sıkıcı bir çok eğlenceden feragat ediyorum dedi.

sen bence instada kitap temalı sözleri likelamaya devam et.
  • tragedystreets  (21.02.18 12:31:47) 
"Bir tane kitap okuyacağım diye planlar programlar yapıyorum yine de beceremiyorum."

çok anormal bir durum. hani kitaba başlıyorum uzun sürede bitiriyorum desen anlayacağım da, plan yapıp okuyamamak çok garip.

okumayı gerçekten istesen okursun. ben tıklım tıkış ikarus otobüslerde, ikarus motorunun muazzam gürültüsü altında sallana sallana kitap okurdum. sen de bir yerlerden başla. okuma alışkanlığın yoksa bile köşe yazısı, dergi, gazete falan oku bari.
her şeyi öğrenmek bilmek istiyorsan bir şeylerden feragat edeceksin. en başta internette geçirdiğin zaman geliyor.
  • tabudeviren  (22.02.18 02:12:27) 
Outliers ı oku


  • nihilanth  (23.02.18 02:04:46) 
O kutuphanenin ise yarar sayfalarla dolu oldugunu nereden biliyorsun? Sen elinden geleni yap. Zamanini ona gore yonet.
Ama yukaridaki arkadasa da karliyorum, kendini gelistirmek isteyen biri degilsin, kitap okumus olmaya ozenen birisin.

  • stavro  (23.02.18 02:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.