[]

another duş / banyo anketi

Öncekileri de okudum ama daha spesifik sorularım olacak:

Duş ve banyo şeklinde ayırıcı bir algınız ve farklı uygulamanız varsa veya yoksa:

1. Ne kadar sürüyor bunlar?
2. Ne sıklıkta yapıyorsunuz? Sabah mı akşam mı?
3. Ayırıcı olarak neler yapıyorsunuz? Mesela duşta suya girip çıkmak mı sadece? Ya da saç yıkamamak mı?

Ben kendim cevaplayarak başlayayım: Benim duş/banyo gibi ayırıcı bir algım yok yıkanma tipim tek. 10-15-20 dakika aralığında sürüyor oyalanma veya hızlı davranma durumuma göre ancak uygulamalar tamamen aynı. Zamanla geliştirdiğim son yöntemle sadece tamamen temizlenmiş olarak en kısa sürede çıkabilmek adına saça bir şampuan ve vücuda bir sabun şeklinde en az iki günde bir yıkanıyorum. Genelde Vüduca bir turu 3 defa lifi sabunlayarak 3 parça halinde yapıyorum çünkü derim biraz yağlı olduğu ve seyrek yıkandığım için tek sabun bütün vücuda yetmiyor. Gündüz işe yetişmeme engel olduğu için genelde akşamdan yaparım hep. Nemli dışarı çıkmamaya özen gösteririm ayrıca hastalanmamak adına.

 
1. 10 dakika, maksimum 15 dakika
2. işe gittiğim her gün sabahtan duş alırım. işe gitmiyorsam bile evden çıkacağım, birinin geleceği zaman duş alırım. bu sabahtan olmaz, daha çok dışarı çıkmadan, misafir gelmeden hemen öncesi olur. evden çıkmayacaksam, kimse de gelmeyecekse o gün duş almam. ama yine de 2 günden fazla dayanamam girerim. örneğin koca bir hafta sonu evde yatacaksam en son cuma sabah işe giderken duş almış olurum, cumartesi duş almam, pazar sabah da almam ama pazar akşam artık rahatsız eder, girer yıkanırım.
3. saça 1 şampuan, yukarıdaki gibi 2-3 gün yıkanmamışsam saça 2 şampuan, vücuda tek tur sabunlama. lif kullanmam, sabunun kendisini vücuduma sürer, sonra da ellerimle ovalayarak yıkarım, ardından durulanırım.
  • kibritsuyu  (21.02.18 02:57:35) 
1. Ayrım yok, 10 dk civarı sürüyor
2. Her sabah. Çalıştığım günlerde akşam işten gelince +1, baya terlediğim bir iş. Sonraki sabah yalnız saçımı yıkıyorum.
3. Bir ayırıcı yok, duşlarım hep aynı otomatik. İhtiyaç hissedersem saçı iki defa yıkıyorum bazen.
  • senolll  (21.02.18 03:27:30) 
Var.

3- Banyo saçın sakalın şampuanla yıkandığı, vücudun sabunla lifle foş foş (köpük efekti) keselendiği bir aktivite. Duş vücudumu komple ıslatan, sonra saç sakalın yine şampuanla yıkandığı, ardından vücudun elle (belki eklem yerlerinin sabunlu elle) çabuk çabuk ovalandığı eyleme verdiğim isim. Kendimi hala temiz hissediyor olmam gerek bunu uygulamam için. Genelde gusül abdesti için, o anlık rahatlık için yahut dışardan gelirken terlediğim için bu kolay olanı seçerim.

1- Banyo girip çıkmam arası 20 dk. Duş 10 dk kadar.
2- Yazın banyo her gün. Bazen gün içinde birden fazla kez duşa girmem gerekebiliyor duruma göre (o zaman şampuan kullanmıyorum toz toprak içinde kalmadımsa). Duş dediğim gibi birincil seçeneğim değil. Belli bir frekansı yok. Zamanım varsa banyoyu tercih ediyorum. Kışın banyo bir ya da iki gün atlayabiliyor. Kirli hissetmediğimde girmiyorum. Sokakta sarınıp sarmalandığım için, biraz yürüsem kış bile olsa terliyorum. Haliyle arayı açmaya fırsat da olmuyor.

Genelde akşamı tercih ediyorum. Çocukluktan kalma bir alışkanlık mı sabah acele etmemek için mi bilmiyorum :) Yazın sabahları da duşa/banyoya girebiliyorum. Kokmak gibi bir fobim var ve deodoranttı stickti kullansam bile diken üstünde olabiliyorum.
  • lazor  (21.02.18 03:37:57) 
her sabah, mevsimden bağımsız olarak, duş yaparım. Yazın genelde iki defa yaparım. Gün içinde spor yaptıysam yine yaparım. Duşumu sabah aldıysam ve akşam özel bir işim varsa, bir buluşmaya gitmek vs gibi, yine duş yaparım. Benim için duş ve banyo arasında fark yok. Bazen hafta sonu hemen dışarı çıkmayacaksam, kalkar kalkmaz değil de kahvaltıdan sonra duş yaptığım olur.

15 dk civarı sürer. Saçlarım kısayken daha da kısa sürüyordu.
Saçımı şampuanlar, kremlerim. Krem saçımda beklerken, yüzümü temizleyiciyle vücudumu duş jeliyle/lif vs yıkarım. Sonra saçımı durularım ve çıkarım.

Kıvırcık/dalgalı saçlı olduğum için saçım bir kez kuruduktan sonra başka bir şey yapma şansım yok, eğer yeniden şekillendireceksem, tarayıp çıkayım falan yapamıyorum zira bütün dünyayı kaplayan yumak gibi bir şey oluyor. O yüzden yıkamam gerekli.
  • sopiro  (21.02.18 14:05:07) 
1- Ayrım yok, 10 dakika civarı.
2- Normalde her akşam okuldan gelince yapıyordum. Bir süredir okulla ilişiğim olmadığı için sadece evdeyim, canım ne zaman isterse yıkanıyorum o yüzden.
3- Saçımı her defasında yıkamam çünkü gerek yok.
  • i was made for you  (21.02.18 14:09:46) 
Dus ve banyo ayrimim var ama sanirim Almanca ogrendikten sonra olusan bir ayrim. Eskiden ikisini de ayni sey icin kullaniyordum sanirim.

Banyo yapmak: Ici kopuk kopuk bir kuvette ya da kisin birkac cesit yag(okaliptus, nane yagi vs.) ile gribe-sinuzite karsi hazirlanmis karisimda 15-20 dakika oyalanmak.

Dus almak: Ayakta yikanmak iste.
  • buf-e kür  (21.02.18 19:20:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.