[]

sinir bozan olaylar, kişilerle nasıl başa çıkıyoruz?

dün arkadaşımın gelmesini beklerken bilgisayarda birkaç işi halletmek için bir kahveciye girdim, sipariş vermeyi bekliyorum. bu sırada sipariş vermeyenler bile geçip oturuyor, birilerine yer tutuyor. yer bulamam diye kahveyi beklerken ben de etrafa bakınmaya başladım sonra hareketlenen birilerini görünce yanlarına gittim. kalkıyoruz geçebilirsiniz deyince kalkmalarına müsade edip ayakta durdum. o sırada kadının biri telefon kulağında daldı masaya, sormadan etmeden, insanların toparlanmasını bile beklemeden oturdu direkt. ben bekliyordum ama geçip oturdunuz diye uyardım. kadın telefonda bir yandan karşıdakine laf anlatıyor bir yandan ben oturdum falan diyor. ben de ayakta kalkmalarını bekliyordum diye kendimi anlatmaya çalışıyorum. sonra kalktı koltuktan geç dedi. giderken de bayanlara güya öncelik tanınır ama ayısınız böyle işte diye bir şeyler dedi.

dünden beri aklıma geldikçe sinirleniyorum. kadın daha insan olamamış bana 'bayan'lara öncelik tanıyın diye ders vermeye çalışıyor, ayı diyor. haklı olduğum halde hakaret yiyorum. üstüne iki gündür sinirim bozuluyor. belki ben biraz çok düşünüyorumdur bilmiyorum ama insanların haklarına saygı göstermek, hakaret etmemek bu kadar zor olmamalı. soruya gelecek olursak nasıl unutuyoruz hatta hiç kafaya takmıyoruz böyle olay ve kişileri?


 
ya arkadaş, kezban değil normal bir insan olsa, öyle fırsatçılık yapıp başkasının hakkına gasp etmeye çalışmaz.

bu tip insanlar hep aynıdır, bankada denk gelirsin, devlet dairesinde denk gelirsin, bu tür de ben bağyanım diye kadınlığını pazarlayan cinsten.

siktir et mk orospusunu.

ben çoğunuza nazaran çok az toplu taşıma aracı kullandım. mesela ne bileyim abi, ömrü hayatımda boş olmadığı sürece oturduğum hiç olmadı ve önüme gelen her ihtiyaç sahibine de yer verdim.

tabi insanları da gözlemleme fırsatında bulundum, 70 yaşında adam, kadın ayakta zor dururken, orasını burasını millete sürttüre süttüre yer kapıcak diye ne dindar ablalar gördüm, ne müslümanlar ohoo, bitmez bunlar azizim.

yerinde olsam onun seviyesine inerdim. sen kimsin bana laf söylüyosun mk kezbanı derdim mesela.

bana ayı diyorsa ben de hakkını veririm kimse kusura bakmasın.
  • Photographer  (21.02.18 02:04:57 ~ 02:08:06) 
@Photographer; kadının yer vermeye zahmet etmesinin şokunu yaşıyordum o sırada :)


  • ontheroad  (21.02.18 02:14:19) 
yaninda cocugun olsaydi ne yapacaktin?

ben yanimda kardesim varken kavga etmistim. yokse doner giderdim belki.

millet dusunceli degil. millet, millet iste...

ondan once bir kere ama, yabanci bir kadina koltugumu verip sonra sabaha kadar otobus bulamamistim. "ben de kadinim ama memleketimdeyim" diye... sonra canim sikildi ama... hakkini istemek de zanaat.

bazen baska seye dolup boyle seylere bozuluyoruz. gergin oldugumuzu farketmemiz icin firsat, nevi... bosver... onunda ne derdi var, kim bilir...
  • e haliyle  (21.02.18 02:47:37) 
bence toplumda cinsiyet farketmeksizin bu tarz hareket yapan bir sürü insan var. ben de tam tersi benzer adamlarla karşılaştım trafikte şurada burada. olaylara dışarıdan bakınca büyütülecek bir şey yok gibi gözükse de o an onları yaşarken ve yşadıktan sorna insan çok sinirleniyor ve kolay sakinleşemiyor. sanırım böyle kişileri ve olayları kafaya takmamak da bir yaşam becerisi ve bende de yok olsaydı keşke.


  • iwillsee  (21.02.18 09:48:01) 
Kadin bariz bir bicimde barzoymus.
Bosver moralini bozduguna degmez.

Sen cizgini bozma kardes, "baymayan"lara yer verirsin bundan sonra :D
  • chitosan  (21.02.18 14:10:15) 
Bu insanlara gerektiğinde laf sokmak gerekiyor. O anda sadece "gördük" deseydin bile laf yollamış olurdun o kadına. Kadın gördük lafını duyunca aklında hemen "gördük kimin ayı olduğunu" cümlesi belirirdi. O saatten sonra kavga etsen ne olur, etmesen ne olur. Tepkini ortaya koymuş oluyorsun.

Yazmışken geçenlerde yaşadığım bir düşüncesizlik örneğini de anlatayım. Gitar kursundan çıkınca otobüse biniyorum. Genelde arkaya doğru ilerleyip oturmuyorum gitar nedeniyle. Bir ara önümdeki bir koltuk boşaldı. Ben tam oturmayı düşünürken başka bir kadın kendi koltuğundan kalkıp oraya geçti. Hanımefendi ters tarafta oturamıyormuş. Ulan o zaman hiç oturma. Tıklım tıklım otobüste niye yer değiştiriyorsun kafana göre. Haha lükse bak ya.
  • dissendium  (21.02.18 14:20:19 ~ 14:20:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.