[]

pul koleksiyonu

Merhaba duyurucular,
elimde bir pul koleksiyonu var. açıkçası en eski pulun hangi seneye ait olduğunu daha keşfetmedim ama muhtemelen 60lardan itibaren bazen düzenli bazen düzen bozuk şekilde toplanmış pullar mevcut elimde.
bunların değerini öğrenmek için nereye gitmek gerek?
bunlar böyle küçük kutuların içinde öbek halinde duruyor yani belli bir düzen yok bunları ille bir album alıp içine dizmek mi lazım? X yere gidip torbayla bıraksam olur mu?
tokatlanmamak için ne yapmak neye dikkat etmek lazım.
tişikkirlir şimdidin.

 
Yapabileceğin iki şey var.
Birincisi, bulunduğun şehirde, pul kolleksiyonu alımı satımı yapan dükkanları bulup, pullarının hepsini götürüp kaça alacaklarını soracaksın, tek tek inceleyecekler ve anlamadığını da görecekler ve bir fiyat verecekler, en çok verenine satacaksın.
İkincisi, internetten, mümkün olduğu kadar yeni tarihli bir pulko pul kataloğu temin edeceksin. Tüm pullarını katalogdaki şekilde yıl yıl, seri, seri sıraya dizeceksin. katalogdaki fiyatlara inanmayacak ama fikir edineceksin. internette pul kolleksiyonu satan sitelerden takip ederek pulların aşağı yukarı ederini tespit edip, pulculara öyle gideceksin.
İkinci yolu, elindeki pulların bu işi bilen biri tarafından toplandığını, bir sıra ve seri takip ettiklerini, öyle mektup zarfı üzerinden rasgele yırtılmış falan olmadıklarını, kondüsyonlarının çok iyi olduğunu varsayarak anlattım.
Yani hepsi çöp de olabilir, birkaç bin de edebilir.
  • oguz altun  (21.02.18 02:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.