[]

Araba kullanmayı öğrenmek

28 yaşındayım. Daha önce hayatimda elime direksiyon bile degmedi. Hiç merakım da olmadi. Babam da memur adam, hiç arabamız olmadığı için aileden öğrenme fırsatını da olmadı.

Ama evlendikten sonra otobüslerde minibüslerde eşimle beraber çile çekiyorum gibi geliyor. Bulunduğum şehirde toplu taşıma iyi olsa yine aklıma gelmezdi a yürüyerek 15 dakikada gittiğim yere, yağmurlu çamurlu havalarda iki vasıta ile gitmek zorunda kalıyoruz.

Ben bu araba kullanma işini nasıl ogrenicem ? Kurslardaki teorik kısmı alırım her şekilde. Ama bu yaştan sonra bayağı bayağı sıfırdan öğrenmek zor olur mu ? İlla pratik için bir hoca mı ayarlamam gerek ?

 
İzmir'deysen ogretirim.


  • ykyt  (20.02.18 22:16:17) 
Yok afyondayim. Eşle dostla boş bir arazide mesela 1 hafta pratik yapsam çözer miyim mesela ? Hani çünkü cidden bayağı sıfır bilgi sahibiyim. Az bi bilgi kırıntısı bile yok.

Yoksa bu yüzden aylar sonra ancak mi öğrenirim?
  • akatreil  (20.02.18 22:19:18) 
hergün pratikle 1-2 haftada çözersin. zor olmaz. dünyanın en zor işi değil ya.


  • caletti  (20.02.18 22:26:29) 
ben 38 yaşında öğrendim. zor bir şey değil sadece her şeyi birde bir düzgün yapmak gibi bir hırsın olmasın yeter : )
kursta iş tamamen eğitmeninde bitiyor. benimkisi berbattı ama arkadaşlar sağolsun, boş bir yerde 2 gün 1 er saat uğraştık. 2 3 kez de yanımda biriyle trafikte sürdüm. daha sonra tek başıma sürmeye başladım oldu bitti : )

  • kumdan kale  (20.02.18 22:26:52) 
afyonda bir arkadaşım özel hocadan ders aldı 5-6 saat. şimdi cayır cayır kullanıyor. ben de afyonda yaşıyorum. bir öğreneyim ismini hocanın yarın burdan iletirim size.


  • carabelli  (20.02.18 22:27:35) 
Biraz pratik ile cozersiniz telas yapmayin.


  • ykyt  (20.02.18 22:29:43) 
Otomatik araç kullanırsanız baya kolay. Nerdeyse çarpışan araba kadar kolay.


  • Fusha  (20.02.18 22:32:49) 
Carabelli

İletirseniz numarayı, yaza doğru kursla beraber hem kendim hem eşim için deneyebiliriz dediğiniz kişiyi iyi olur
  • akatreil  (20.02.18 22:33:42) 
Bende bugün başladım öğrenmeye. Ciddiyim çok basit. Yanına araba sürmeyi bilen zeki bi arkadaşını al ki can atıyolar öğretmek için 1 haftada kesinlikle öğrenirsin gibi. Ki afyondayım demişsin trafik yoktur çok fazla. Sen bul arkadaşı o sana nasıl öğreteceğini bilir.


  • valarmurgulis  (20.02.18 23:08:05) 
ben de sizinle tamamen aynı durumdaydım hiç aklımda yokken mecburen bir araba aldım ve sıfır tecrübem vardı. önce bir ehliyet kursundan direksiyon dersi aldım 16 saat. (ehliyetim hali haızrda vardı ama 6 yıl önce almıştım bir daha da hiç kullanmamıştım zaten ehliyeti alırken de tecrübesizdim) sürücü kursunun kendi arabası ile çalıştım 16 saat şansımdan çok iyi bir hoca geldi direkt trafiğe çıkardı alışmam için. sonra kendi aracımla da ders almak istedim başka bir hocayla çalıştım ama 2. hoca berbattı sanırım sırf daha fazla özel ders parası koparmak için saçma sapan şeyler söyleyip beni demotive etti daha ilk 10 dakkada ben de dersi kestim. sonra sürücü kursundaki ilk hocadan rica ettim boş zamanlarında bana 4-5 saat daha ders verdi özellikle hergün kullanacağım rotada. diyeceğim o ki özel ders alın ama hoca çok önemli benim hocam erkekti. cinsiyetçilik yapmaktan nefret ederim ama erkek hocayla çok daha iyi çalıştım. eğer kötü hoca denk gelirse tüm motivasyonunuz kırılır. şu an trafiği ve insanı çok tuhaf olan bir şehirde yaşıyorum. en azından ihtiyaçlarımı görecek kadar kullanıyorum. yaşadığım şehirde kimseyi tanımadığım için bana öğretecek yanımda duracak kimse de yoktu. siz de özel ders ile halledersiniz.


  • iwillsee  (21.02.18 09:58:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.