[]

Kronik omuz agrisini sonsuza dek yok etme

3-4 sene once Arnold Press yaparken tamamen kendi malligimdan omzumu sakatlamistim. Tarif etmek pek kolay degil ama saniyorum rotator cuff'u sakatladim.

Olay sicakken Istanbul'da bir fizyoterapi merkezine gitmistim kontrol icin. "Buyutulecek bi durum yok, cok zorlama, krem sur vs" diyip beni yollamislardi.

Gecen bu surede tedavi olmak icin caba harcamadim, zorlamamaya dikkat ettim ve ufak tefek acisini yasadim. Ancak son bir kac haftadir ne kadar iyi isinirsam isinayim chest press ya da lat pulldown gibi direkt omzu hedef almayan bir harekette bile setin sonlarina dogru fazlaca agrimaya basliyor o bolge. Rear delt calisinca hafiften geciyor gibi oluyor.

Ne yapmam lazim? Doktora gidip "Boyle boyle yapinca omzum agriyor" dedigimde "o zaman yapma" diyen tiplerden ve iceri girer girmez mri isteyen tiplerden biktim. Deep tissue masaj olaylarina mi girmeliyim?

 
Rotator Cuff ağrıları hiçbir zaman geçmez, ben 10 sene önce sakatladım, ki hafif bi sakatlıktı benimki kopma falan olmadı, hala zaman zaman ağrır. Misal deadlift yaparken kendi ağırlığımın 3 katına çıkarım ama OH Press'i hala maksimum 60 kiloyla yapıyorum. Yapacağın şey çok iyi ısınmadan esnemeden hareketleri yapma, başka bir şey yok.


  • angelus  (20.02.18 17:56:09) 
Peki bu agriyi yok etmenin igneli, hapli, masajli hicbir sekilde cozumu yok mu? Oyle bir yer ki yuzmeden basketbola, fitness'tan pilatese ne yapsam agrisini illa hissediyorum ve gun boyu devam ediyor.

Cok cok cok iyi isinsam bile sizlama seklinde de olsa ben burdayim diyor. Her idman sonrasi agri kesici alarak da hayat gecmez
  • elon  (20.02.18 18:00:26) 
Senin öncelikle bi spor hekimine gidip teşhis koydurman lazım, yırtık varsa eğer cerrahi müdahale dışında bir çözüm yok, ha ameliyat olmam dersen o bölge kesinlikle eski haline gelmez. Misal yırtık değil de bende olduğu gibi apolet kemiğinde bi sıkışma olduysa bunu önleyici tedaviler mevcut fakat bunlar için doğru düzgün bir teşhis şart, onun için de iyi bir spor hekimine gitmelisin.


  • angelus  (20.02.18 18:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.