[]

Bulking dönemi

Clean bulking yapayım diye 2 ay önce girdiğim döndemde işin ayarını baya bir kaçırıp dirty bulking yapmış oldum sanırım. 82 kg %16 yağ oranından 90 kg. 20 küsür yağ oranına fırladım. Kaslarımda büyüme olduğunu farkediyorum, kaldırabildiğim max. ağırlıklar da baya yükseldi. Definasyona Mart ayında başlasam teknik olarak mümkün müdür? Bu yüksek kilolu olma durumu beni çok rahatsız ediyor uyku kalitem bile azaldı kilo vermem gerekiyor:( Boy 184 cm.




 
Bulk falan hikaye. Hormonu gömmeden olmuyor bu işler.
Neden? Çünkü süre kısa olsun istiyor herkes. İnsanların beklentilerini o kadar yükseltiyorlar ki sosyal medyada, olmayınca üzülüyor herkes. Bi bulk bi definasyon döngüsünde yaşanır mı yav. Sağlıklı bi beslenme düzeni oluşturur, düzenli sporunu da yaparsın. Ana liftleri yapıyorsan, düzenli artan yükleme yapıyorsan, çatı büyür göğüs kafesi genişler zaten yavaş yavaş.

  • hasmetizm 2046  (20.02.18 13:10:45) 
Seni üzmek istemem ama ben 2 ayda çok fazla kas kütlesi inşa ettiğini düşünmüyorum, 2 ayda yapacağın maksimum kas kütlesi 1 kilo olur, o da en iyimser ihtimal. Ağırlıkların yükselmesinin nedeni, yağ oranının artmasıyla alakalı, misal tekrar 82 kiloya düşersen kaldırdığın ağırlık miktarı da otomatik olarak düşecek, önce bunu belirteyim. Ayrıca kaldırılan ağırlıkların artması, yani güçlenmek, kas kütlesinden çok sinir sisteminin uyarılmasıyla alakalı bir durum. Yani sen 90 kiloyla kaldırdığı ağırlığı 82 kiloya düşünce de kaldırabiliyorsan, o zaman güçlenmişsin demektir; yok eğer ağırlık da düşüyorsa, pek bir şey değişmemiş demektir. Yani kaslarının büyüdüğünü bu şekilde anlayamazsın.

İkincisi, doğal çalışan adamın bulk falan yapmasına gerek yok, bulk olayına steroid alan adam girer, zira dışarıdan testosteron alınca protein sentezi artar, yediği her şeyi sentezler, dışarıdan testosteron alıp daha da güçlendiği için daha ağır kaldırıp kaslarına daha çok zarar verir ve daha da çok yemek yediği için kasları daha çabuk ve kolay iyileşir daha çok büyür. Doğal çalışan biri bunu yaparsa yağlanır, başka bir numarası olmaz.

Üçüncüsü, bulk yaparken aldığın kalorileri düşür normal şekilde çalışmaya devam et yeter, bu işi bu kadar zor hale getirmeye gerek yok. Haftada 3 gün gün başına toplam 25 set ana liftleri çalış, ortalama 2500-3000 arası kalori al günlük 8 saat uyu bu işte, çok komplike bir şey değil.
  • angelus  (20.02.18 13:23:40) 
clean ve dirty aslında ne kadar az ve çok yediğini değil de neler yediğini ifade eden bir terim
ayrıca insanlar bulk kelimesini yanlış anlıyor. doğal kişiler bulk yapmaz falan.
vücut geliştirmede ya bulk evresindesindir ya da cut. ihtiyacın olan kaloriden fazlasını alırsan bu bulk olur. 100 kcal fazla alsan bile. eksik alırsan da cut olur
sen bu olayı abartmışsın

eğer sporda yeniysen ve antrenman olarak iyi işler yaptıysan bu kilo artışıyla birlikte kas artışı da kazanacaksın fakat haftada 1 kg almışsın bu da baya yüksek.
bence bulk yapmak için de %16 yağ oranı yüksek. %12lerde başlasaydın böyle olmazdı
kilo alırken de verirken de işi abartmayın. bu iş sabır işi diye boşuna demiyorlar. ortalama kalori ihtiyacınızı bulun. artı veya eksi 250-400kcal ile kilo alın veya verin

bu 8 kilonun (inanılmaz bir antrenman dönemi geçirdiysen) 1.5 kilo kas, 6.5 kilosu yağ olarak alınmıştır. bu yağı da 3-4 ayda yakarsın (kilo aldığın gibi vermede de abartmazsan)
  • asbe  (20.02.18 16:18:22 ~ 16:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.