[]

Borsa sorusu

Merhaba,
Borsa konusunda pek bilgim yok onu söyliyim baştan.
Aklıma şöyle bir şey takıldı, hadi apple hissesi diyelim örnek olarak, bunun piyasada bulunamaması gibi bir durumu olabiliyor mu?
Şöyle ki diyelim fiyatlar 2 dolardan 5 dolara çıktı, millet daha yükselir diye almak istiyor ama satan yok. Böyle bir durum yani. Alım satım emirleri giriliyor ya ne oluyor böyle bir durumda? 5 dolar üstüne alım emri yok 6 dolar altına da satış emri yok mesela?

Teşekkürler

 
öyle olursa fiyat durmaz zaten ha bire yukarı tırmanır. her tırmadığında da illa birileri satar. milyonlarca adet var.


  • gameofannen  (20.02.18 13:04:43) 
Sonuç iki şekilde gerçekleşir.
Birincisi, 5,20 den satıcı var, 5,10 dan da alıcı varsa, satıcı inmiyor, alıcı da çıkmıyorsa fiyat olduğu yerde kalır, alışveriş olmaz.
İkincisi, alıcıda çok yüksek iştah var ve fiyat ne olursa olsun almak istiyorsa, kağıdın fiyatı günlerce tavan tavan giderek iştah kesilene, denge sağlanana kadar yükselir.
  • oguz altun  (20.02.18 13:06:17) 
@game... 5 dolar üstüne alıcı yoksa fiyat neden yükselsin? Ayrıca evet illa birileri satar da ben satılmazsa ne oluru soruyorum, bu da bir ihtimal sonuçta


  • senolll  (20.02.18 13:14:28) 
Fiyat En son alınan fiyatta sabit gözükür ama onun dışında bir şey olmaz. En uç örneği verelim, iş bankasının piyasada 1 lotu var, doğal olarak ayda 1-2 kez anca işlem görüyor ve fiyatı garip bir şekilde artıp azalabiliyor işlem gördüğünde.

bigpara.hurriyet.com.tr
  • noluyo yaa  (20.02.18 13:21:18 ~ 13:21:36) 
yazınızdan alıntıdır:
"fiyat 5 dolara çıktı..."
"satıcı yok..."

bu 2 cümle aynı anda olamaz. bir otoritenin / fabrikanın ilan ettiği bir "liste fiyatı" yok. fiyat dediğiniz şey zaten tam olarak o anda piyasadaki en iyi satıcının teklif ettiği satış fiyatı demektir. bütün sermaye ve para piyasası ürünleri için bu geçerli. "Dolar bugün 3.7643" veya "petrol 57 dolara çıktı" denildiğinde; birisi o fiyatlardan "satmaya razı" olduğu için o fiyat kullanılır mesela.

pozitif yönde: eski seviyelerden satıcı yoksa fiyat roketler ama mutlaka birileri uçuk da olsa satış fiyatı girer. yeni fiyat da o'dur. (bkz. bitcoin)

negatif yönde: hiç kimse alım fiyatı girmez; alıcısı olmayan malın fiyatı da olmaz. aslında olur da kimse dillendirmeye cesaret edemez ( =sıfır ) (bkz. 2008 krizi)
  • 507  (20.02.18 14:06:04 ~ 14:14:11) 
5 dolar üstüne alım emri yok 6 dolar altına satış emri yoksa fiyat 5 dolarda sabit kalır.Ta ki bir alıcı ve bir satıcı daha üst fiyatta buluşana kadar


  • turkuaz  (20.02.18 14:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.