[]

sd-hc

Dün külüstür(saba) dvd-playerım için 4gb sdhc kart aldım, daha önce 1gb,2 gb lik sd kartları ve 4gb,250 gb harici diskleri bağlayarak rahatça film izleyebiliyordum.. ama bu kartı bir türlü kullanamadım sd error diyip durdu..
Aldığım yere götürüp sordum, bana sdhc nin sd ile aynı olduğunu eğer sd okuyosa bunu da okuması gerektiğini, sorunun dvd playerın 4gb yi okuyamaması olabileceğini söylediler..nedir ne değildir bu Eğer öyle olsa 250 gblık harici diski de tanımaması gerekmez miydi? Sorun sizce ne? ve çözmek için ne yapabilirim.

not: kart bilgisayarlarda çalışıyor..

 
kartı farkli yerden 250 lilik diski farkli yerlerden bagliyorsunuz. daha once benzer problemler gormustum. o nedenle olabilir.


  • helenart  (15.02.10 21:57:53) 
ama sonuçta her ikisini de okuyan aynı makine değil mi? işlem yapamasa hiç birinde yapamaz dı, yanılıyomuyum..


  • siyah renkli kupa kizi  (15.02.10 22:00:06 ~ 22:00:21) 
"SDHC cards will not work in devices designed to the older SD 1.x specification. The SDHC trademark is licensed to ensure compatibility."
wikipedia böyle diyor kaynağı da sandisk'in sitesi.
www.sandisk.com

Türkçe meali; SD 1.x spesifikasyona sahip bir okuyucuya sahip ise dvd oynatıcın, sd-hc kartları okuyamaz.
Okuyan aynı makine olabilir ama içindeki kontroller farklı, usb giriş ve multmedia kart okuyucuları aynı demek istiyorsan değiller. Kart okuyucun sdhc desteği yok demek ki. DVD oynatıcının kullanmakılavuzu ya da sitesinden bilgi alabilirsin bu konuda.
  • edip  (15.02.10 22:38:42 ~ 22:41:00) 
sdhc bi kere sd ile aynı değil. sd'nin gelişmişi. sd (secure disc) kartların kapasitesi artırılamayınca farklı bi teknoloji geliştirilip sdhc (secure disc high capacity) adı konuldu. dolayısıyla dvd oynatıcının sdhc kartı okumaması normal.

ben asıl, külüstür dediğin dvd player'ın sd kart okuyabilmesine şaşırdım. 1-2 senede bozuluyor o yuvalar genelde (ya da hep dandikleri denk geldi bana)
  • deckard  (16.02.10 00:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.