[]

Anneden mi çok özellik alınıyor babadan mı?

bu 23'er kromozom durumunu biliyorum ama sanırım sperm hücresi yumurtaya girerken kuyruğunu bıraktığı ve yumurtanın çekirdeğinin asıl gen taşıyıcısı olduğu için anneden daha fazla özellik geçiyor gibi bir şeyler duymuştum.

böyle bir şey var mı? varsa anneden daha fazla genetik özellik mi alıyoruz?


 
yok öyle bi şey


  • ghilleinthemist  (19.02.18 00:07:28) 
sen mitokondriyel dna'nin anneden gectigi olayiyla kalitimi karistirmissin. spermin mitokondrileri kuyrukta yogunlastigi icin yumurtaya pek mitokondri gecmiyor. o yuzden mitokondri DNAlarimiz annelerimizden. ama mitokondri DNAlari fazla gen kodlamadigi, kodladiklari da daha cok hucre solunumu vs alakali genler oldugu icin anneden daha cok ozellik aliniyor diye bir olay yok.


  • gene mi gene  (19.02.18 00:18:39) 
şimdi bizim sülalede bir ufaklık var. daha doğrusu iki. göz rengini ne annesinden ne babasından aldı. ta annenin babası mı anası mı ne ondan almış. annede olmayan çekiniklik iki çocukta da baskın geldi ve göz rengi ortaya çıktı.

bu dna işleri falan çok karmaşık bir şey yani.
  • blue eyes white dragon  (19.02.18 01:01:21) 
Kız halaya oğlan dayıya :)


  • naksidil  (19.02.18 01:15:18) 
bunun yüzdesi yok ama zeka anneden geliyor diye biliyorum.


  • gezegen olan pluton  (19.02.18 01:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.