[]

kitabı hızlı mı okursunuz yavaş mı?

içinizden okurken nasılsa kimse duymuyor diye noktaya virgüle dikkat etmeden, hızlı hızlı okuyup kitabı çabucak mı bitirirsiniz yoksa seslendirme sanatçıları gibi yavaş yavaş tane tane ve sindirerek okuyup hızlı okuyanların 1 dakikada bitirdiği sayfayı 5 dakikada mı okursunuz?




 
İkisi de değil. Üstelik kitabın türü ve diline göre de değişir. Sindirerek okumaya çalışırım ama bazen heyecanla hızlı okuyup hiçbir şey anlamadığımı farkederim ve aynı sayfayı tekrar okurum.


  • fotrsapka  (18.02.18 22:56:38) 
Yavas okurum genelde ama heyecanlı kısma geldiysem betimlemeleri atlar sadede gelırım :)


  • hernezıkkımsa  (18.02.18 23:02:16) 
dakikada 500-700 arasında değişiyor. eğer non fiction bi kitapsa yer yer yavaşladığım oluyor.


  • ghilleinthemist  (18.02.18 23:04:24) 
sindire sindire okurum. bazen biraz daha hızlı okumaya çalışıp dikkatsiz okurum ama o zamanda zevk vermez, döner tekrar okurum. ne çok yavaş ne de çok hızlı, ortası diyorum.


  • MtKrt  (18.02.18 23:06:52) 
Kitabın türüne, yazarına, olay örgüsünün sürükleyiciliğine, bilinmeyen kavram/kelime/terimlerin çokluğuna, ilgi, ruh haline ve odaklanma seviyesine göre değişiyor. Virginia Woolf mesela, çok yavaş okurum, Stephen King çok hızlı.


  • femme vitale strikes back  (18.02.18 23:09:49) 
Genellikle sindire sindire okurum. Sen deyince fark ettim, kişileri seslendirir gibi tonlamalı okuyorum.


  • i m cool with that  (18.02.18 23:15:05) 
Cümleler düşünmeyi gerektirdiği ölçüde yavaş, gerektirmediği ölçüde hızlı.


  • harvey  (18.02.18 23:24:09) 
Hızlı okuyunca çok fazla anlamıyorum o yüzden yavaş okuyorum.


  • keep out  (18.02.18 23:40:31) 
Hayatım boyunca en iyi yaptığım şeylerden biri hızlı okuyabilmek olmuştur. Hızlı okuyanların bir dakikada bitirdiği sayfayı 40 snd falan okurum :P


  • sopiro  (18.02.18 23:51:53) 
hızlı


  • yuvarlanantencereninkapagi  (19.02.18 03:33:35) 
kesinlikle yavaş okurum. hem virgüle, noktaya dikkat ettiğim hem de gerizekalı olduğum için. hızlı okursam asla anlamıyorum. hatta bazı yerleri dönüp tekrar okumam gerekiyor. bu yazıma da yansıyor hatta, bazen hiç gerekmediği halde bazı yerlere fazladan virgül koyuyorum. gramer açısından hatalı değil, sadece gereksiz. kendim tane tane, tonlamaya dikkat ederek, ağır ağır okumaya/konuşmaya alıştığım için yazarken de aynı şeyi yapıyorum.


  • der meister  (19.02.18 03:36:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.