[]

Nakil sonrası modemin ip alamaması

Merhaba arkadaşlar

Taşınma sebebiyle dsmart aboneliğimi nakil ettirdim. Eski adresimde sorunsuz çalışan modemim nakil sonrası ip alamamaya başladı. Daha doğrusu ip alıyor ama 10 ile başlayan bir ip alıyor. Sadece dsmarttın kendi internet sitesine girebiliyordum. 2 hafta uğraştılar çözemediler bende aboneliğimi iptal ettirdim. TürkNetten kendi adıma yeni bir abonelik başlattım. Aktivasyon tamamlandı ve yine aynı sorunu yaşıyorum.

Türk Telekom ekiplerine göre hatta bir sorun yokmuş. Dsmart sorun modemden kaynaklanıyor ip alamıyorsunuz diyordu. 2 ayrı modem ile denedim. Sayısız kere sıfırladım baştan kurdum sorunu çözemedim.

Sorun tesisattadır belki diye bina girişindeki telekom kutusuna gelen türk telekom kablosuna direk bağladım modemi yine sorun devam etti.

Port sıkıntılı olsa diye düşündüm; dsmart ve turknet abonelikleri farklı olduğu için Türk Telekom birbirinden farklı hatları işaretledi daireye bağlamam için.

Ekte turknet online işlemlerin teknik bilgiler sayfası ve modemin adsl durum
Sayfası var.

 
Modemin durum sayfası

i.hizliresim.com
  • Mr. ?  (18.02.18 20:57:23) 
challenge accepted!

ilginç, bağlısın linkin up gözüküyor. tesisatla alakası yok-bağlanmışsın ana bilgisayara.

onlardan statik ip talep et. Sorununu çözemiyorlarsa statik ip versinler.

Problem?
  • binder dandet  (18.02.18 21:05:10) 
Şu an hiç bir sayfaya bağlanamıyorsunuz değil mi? Başka bilgisayar ve telefon vs denediğini varsayıyorum.


  • kompisko  (18.02.18 21:13:44) 
Teşekkkürler yarın sabah müşteri hizmetlerine bunu söyleyeyim bakalım ne olacak.


  • Mr. ?  (18.02.18 21:14:03) 
Aynen cep telefonumun internetini kullanıyorum. Evdeki diğer telefon ve bilgisayarla denedim. Modemi de değiştirdim sonuç değişmedi.


  • Mr. ?  (18.02.18 21:15:21 ~ 21:17:55) 
fikir yürütelim. Modemi değiştirmissin, cep ve pc denenmiş. ISP'yi değiştirmişsin. Geriye ortak tek bir nokta kalıyor o da altyapı. dolayısıyla sıkıntı türk telekomda. Ekiplere göre sorun olmaması normal çünkü onlar line rate'e bakıyorlar. 12 mbit geliyorsa onlar için sıkıntı yok. Tekrar kayıt açtır senin portta sıkıntı var büyük ihtimalle, telekom ekibi aradığında da durumu anlatırsan değiştirirler portu.


  • kompisko  (18.02.18 21:30:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.