[]

şekere baktırmak

şeker, gizli şeker, insülin direnci falan gibi şeylere baktırmak istiyorum. ama hangi birimden randevu almam lazım?

özel hastane ile devlet arasında para dışında bir fark var mı? devlet çok sıra mı bekletiyor?
doktora gidip direkt "ben şekere baktırmak istiyorum" diyor muyuz yoksa "sana mı soracam ne tahlili yaptıracağımı" gibi bir cevapla karşılaşır mıyız?

bir de aynı günde direkt kan man verebiliyor muyuz? yoksa doktor "tamam tahlil için randevu verdim 1 hafta sonra gel" mi der?

eğer demeyecekse kaç saat aç olarak gitmek gerekiyor? ve yaklaşık işlem ne kadar sürüyor (ona göre izin alıcam. bi öğleden öncesi yeter mi?)

 
Devlet özel farketmez. Ben olsam devlete hatta tıp fakültesine giderim. Aç olursan aynı gün verebilirsin. 8 saat açlık yeter şeker için. Gelmişken kolesterole de baktırayım dersen 12 saat öncesinden bırakman yeterli yemeyi.
Ailemde diyabet var bende de var mı diye kontrol ettirmeye geldim diyebilirsin. Risk faktörü çünkü ailede olması. Şikayet olarak varsa kolay acıkma, hızlı kilo alma-verme gibi şeyleri de söyleyebilirsin. Ama doğru bilgi ver tabi.

Açlık tokluk da bakabilirler. Direk hba1c’ye de bakabilirler. O doktorun isteğine bağlı. Tokluk da bakarlarsa açlık şekerini verip kahvaltı yapacaksın. 2 saat sonra bir daha kan vereceksin. O arada ve son 12 saatte sigara içme.

Yine son 3 gün içinde kalori kısıtlamasına girme. Normalde ne yiyorsan onu ye.
  • cikolata selalesi  (18.02.18 20:59:26) 
bu arada bende;
çok hızlı acıkma, yemek yedikten sonra inanılmaz bir uyku hali (bayılma derecesinde), hızlı yorulma ve göbek odaklı kilo alma durumları var. o yüzden şüpheleniyorum aslında.

  • tchuck  (18.02.18 21:01:16) 
Tamam bunları direk söylersen bakarlar. Aile hekimin de bakabilir. Daha kısa sürer.
Sabah 8-9 gibi ver ilk kanı mümkünse.
Muhtemelen insülin direncidir ve metformin başlayıp hayat tarzını değiştirmen gerekir diyabet olmaman için.
  • cikolata selalesi  (18.02.18 21:06:01) 
Bölüm sormuşun ona cevap vermemişim. Devlete gideceksen dahiliye bölümü. Ya da kolayına gelecekse aile hekimi.


  • cikolata selalesi  (18.02.18 21:07:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.