[]

balkonun icine eden guvercin

arka tarafa bakan uzun balkonumda, klima dis unitesi ustunde iki guvercin yasamakta. yasasinklar buna lafim yok da, balkonun -literally- icine ettiler. bos bir cm2 yok kus boku olmayan.

hadi pisligini de gectim, cikmayayim balkona diyorum. (cunku duvarlardan akiyor yani boklar, temizlemeye profesyonel bir ekip lazim) bu hayvanlar cok ses yapiyor. yani guguk guguk, kanat cirpma vb sesleri beni asiri rahatsiz ediyor. normal bir insani rahatsiz etmeyebilirdi ama ben ses yuzunden ulke degistirmis insanim.

sadede geliyorum. bu kuslari artik istemiyorum etrafimda. ne yapayim da gelmesinler artik? cd filan koydum. onun da ustune sicti namussuzlar.

tellerden koymak gibi bir fikrim var ama daha kolay bir cozum varsa alirim.

 
www.osman.com.tr

Plastik kelepçe kullanarak kendin de yapabilirsin.

Rüzgar gülü de çözüm olabiliyor.
  • oguz altun  (18.02.18 19:34:29 ~ 19:38:15) 
TR'de degilim ama bunlardan burada da var. sadece cikip oraya koyma fikri igrenc geliyor.


  • supergirl  (18.02.18 19:37:07) 
Birlikte yaşamaktan mutluluk duymak dışında her fikir iğrenç.


  • oguz altun  (18.02.18 19:40:36) 
koskoca balkon olunca ne yapılır bilemedim.

lakin bırakın yaşasınlar diyenler için kendi hikayemi anlatayım,
camımın önüne konup çalı çırpıdan yuva yapan bir kuş vardı. Ellemedim madem sevdi otursun napalım diye, sonra yumurtladı. İyi dedim çıkınca uçar gider zaten herhalde. Bir süre sonra annesi nadir gelmeye başladı yumurta kaldı, yeterli ısı mı alamadı noldu, yavru doğdu sıkıntı yok gibiydi. Ellemedim yine doğanın kendi olayı, büyür herhalde diye. Ama sanırım annesi bir şeyi eksik yaptı ki öldü o yavru. Başta anlamadım da ama bir gün içi delinmiş kurtlanmış halini görünce (öyk, hala hatırlıyorum) iğrenerek zar zor temizleyip atmak zorunda kaldım.

O günden sonra camıma bir şey gelirse s.ksen tutmam, yuva yapsa bozarım, yumurta bıraksa onu da ya alır başka yere bırakırım(annesi-sıcaklık olmayınca çıkamaz zaten herhalde) ya da direkt aşağı atarım kusura bakmayın. (bir daha gelmedi iyi ki ama)
  • rodriguez2  (18.02.18 19:47:09) 
oldurmenin yollarini aramiyorum, uzaklastirmanin yollarini ariyorum.

sicmamalarinin yolunu bulsak o da yeter. kulagimda tikacla yasamaya aliskinim ne de olsa.

sebeplerim belli. olayin hayvan sevmeyle de alakasi yok. romantizm kasamayacagim o yuzden.


balkon buyuk degil. uzun sadece. ama sirf kus bokundan olusuyor su an. hatta yazin camasir astigim tarafa ciktim az once. orasi temizdi. oranin da icine ettiklerini gorunce uyuz oldum ve bu karari aldim.
  • supergirl  (18.02.18 20:35:21) 
balkona ağ germe gibi çözümler var, ben de aynı soruna sahibim, çok araştırdım basit düzeyde bir çözüm yok.


  • gezegen olan pluton  (18.02.18 22:53:20 ~ 22:53:53) 
Gereksiz duyarcılar linç etmeye kalkmasınlar diye önce gardımı alayım; yaklaşık on yıldır pencereme alışık olan, elimden yem yiyen, yuvalarının neresi olduğunu bilmediğim kumrularım var.

Bir süre bekle, muhtelemen yumurtlamış/yumurtlayacaktır. Yavru da uçtuğu zaman geri gelmezler diye tahmin ediyorum. Gelmediklerinden emin olduktan sonra, klimanın üstüne (göz önünde olan bir yer değil diye tahmin ediyorum) bir ip gerip, şerit şerit kesilmiş gazete/poşet parçalarını takarsan, rüzgardan hareket ettikçe onları tehdit olarak algılayıp gelmeyeceklerdir muhtemelen. CD'ye sıçmalarına çok güldüm ama :)

İnsanlar kuşları sevmekle yetinmeyip boklarını da seviyor yahut boklu balkonlardan mutluluk duyuyor olabilir. Yine de fazla şey yapma sen insanlara.
  • lazor  (19.02.18 02:25:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.