[]

Ölümlü trafik kazası

Fail henüz ortada yok, çarptığı kişi vefat etti. Aile bir avukatla görüşüyor fakat avukat işi pek sallamıyor gibi. Fail bulunmadan dava falan açamam demiş.
Bu işlerde izlenen yol nedir, fail yoksa dava olmaz mı?
Dava açılacaksa sadece maddi tazminat olarak mı açılır ve kime açılır?


 
Kamu davası nedir, sonuçlarından ne çıkar?


  • pavlis  (18.02.18 17:17:50) 
Savcı vefat anında olay yerine gelerek dosya açılmıştır. Polis ve savcılar soruşturmayi yürütecek bundan sonra.


  • Fritz-X  (18.02.18 17:20:29) 
Kamu davası=mesela birini bıçaklıyorsun, bıçakladığın kişi ben şikayetçi değilim dese de devlet sana dava açıyor, bu.


  • i was made for you  (18.02.18 17:22:19) 
Sonuçları ne olur?
Maddi tazminat için failin bulunması şart mı?

  • pavlis  (18.02.18 17:22:54) 
fail ortada olsaydı kan parası verilip aile şikayetçi olmasaydı ufak da olsa cezai indirime gidilebilirdi. yoksa değişen bi şey yok


  • oddyseus  (18.02.18 17:38:53) 
Fail bulunmazda dava falan açamam diye bir şey yok, maddi tazminat davasını faile değil failin arabasının sigortalandığı sigorta şirketine açacaksınız. Ancak trafik kazasının gerçekleştiğine dair elinizde herhangi bir kanıt olması lazım, eğer çarpan aracın plakasını alabildiyseniz TRAMER’den sorgulatın hangi sigorta şirketinde sigortalıysa o şirkete ihtarname gönderin 15 gün içinde yanıt gelmezse Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurun başka bir avukat vasıtasıyla. İstanbul’da gerçekleştiyse olay yardımcı olabilirim dilerseniz.

Not: Hasar takip şirketlerine sakın ama sakın bulaşmayın.
  • vedatchilipeppers  (19.02.18 01:57:26) 
Vurup kaçmışlar galiba? Yani ortada bir plaka bilgisi de yok. Avukat bunu kast ediyor. Yani sorumlu henüz tespit edilmemiş kime dava açacaklar ? Savcılık dosyasını beklemek lazım hemen dava açamazdım ben olsaydım .


  • cabiday  (19.02.18 02:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.