[]

siz olsınız hangisini alırdınuz? ( honda jazz vs citröen c4)

arkadaşlar selam.

2 araç arasında kaldım. birisi 2004 model otomatik benzinli honda jazz=>www.sahibinden.com

diğeri 2006 model az kilometreli otomatik benzinli c4=>www.sahibinden.com

gönlüm citröen'den, mantığım honda'dan yana. sorunsuzluk açısından hangisini önerirsiniz?

 
Honda Jazz tabiki. Citroen nedir?


  • Arthur Dayne  (18.02.18 15:25:24) 
honda jazz çok tipsiz, citroen c4 jilet gibi kalıyor yanında.

bedava verseler almam jazzı o kadar antipatim var.

hiç unutmam sene 2008 falan arkadaş otomatik jazz almıştı otomatik, belediye otobüslerinde öyle bir şanzıman, vites sesi yoktu.

yalıtımı da berbattı. şimdi güzel olsa ne olcak tipsiz mk. kutu gibi. şekilsiz bi kutu.
  • killerbee  (18.02.18 15:26:55) 
Sorunsuzluk açısından jazz.


  • thewhitewolf  (18.02.18 15:36:42) 
Kime sorsan C4 alma diyecek ama ben yine de C4 alirdim. Sahsen C4 dusunuyorum ben de halihazirda. Araba alirken mantikli dusunmek lazim ama arkadasin dedigi gibi C4 jazz'in yaninda jilet gibi kaliyor ve yuksek ihtimalle konfor bakimindan da ustundur. Masraf bakimindan basima is acma riskini de alirdim ben, dunyanin sonu degil yani. Cok cok masraf cikartir basima, cikartirsa da katlanirim nedir yani niye midemi bulandiran arabaya bineyim masrar cikartir diye korkup da? Cok cok hesabima gelmez ve gerekirse birkac bin tl zararla da olsa elden cikaririm ucunda olum yok. Bazi seyler cok abartiliyor bence. Adam oyle bir anlatiyor ki araba sikinti cikarinca evi barki satmak zorunda kalacaz. Porsche almiyoruz sonucta. Bir de bir araba genel olarak kalitesiz ve sorun cikarmaya musait demek aldiktan sonra 3 ayda bir ariza garanti demek degil. 30-35 bin liralik arabalardan bahsediyoruz, ucunda olum yok dedigim gibi. Arabadan cok anlayan biri degilim ama mantik yurutuyorum. Kisacasi ben alirim C4'u ve sikinti cekeceksem de cekerim. Bir dahaki arabami da ona gore alirim gerekirse. Kaldi ki sorunsuz diye bilinen markanin aracini da alsan masraf cikartmayacaginin garantisi yok. Eski arabalardan bahsediyoruz.
Ariza da nasil ariza mesela? Ne kadar buyuk bir ariza? Yolun ortasinda motorun yanarsa bu yeterince buyuk bir sorun ama atiyorum beklenmedik bir anda 1500-2000tl lik bir masraf benim hayatimi mahfetmez mesela. Baktim zirt pirt boyle masraflar cikiyor zararina da olsa elden cikaririm dedigim gibi. 3-5bin tl zarar da dunyanin sonu degil. Ne dusunursun bilmem ama benim mantigim bu.

  • stavro  (18.02.18 15:48:10 ~ 15:53:04) 
ticari araçları dışında citroen tecrübem yok, hakkında çok bir şey diyemem maalesef.
honda jazz sevdiğim bir araç, tavsiye ederek almasını önerdiğim bir vatandaş her gördüğünde teşekkür ediyor, hiç aklımızda yokken ne iyi söyledin falan diyerek.
iç hacmi ve pratikliği açısından jazz'dan iyisi çok az. sorunsuzluğu da iyidir genelde.
bu fiyatlara o yıllardan corolla hb otomatik de düşünebilirsiniz belki. kişisel görüşüm jazz'dan daha az pratik fakat daha konforludur, citroen'den daha sorunsuzdur ama daha az yakışıklıdır.
  • gkhncnzdgn  (18.02.18 16:07:40) 
köpek gibi yakar ikisinide alma.


  • Tersidüzükilec  (18.02.18 16:16:19) 
honda. açık ara. net.

2. el fiyatlarının yüksek olmasının sebebi çok sorunsuz bi araç olması zaten. ayrıca motoru en ekonomik benzinli motorlardan biri diye biliyorum. tabi otomatik şanzıman biraz arttırıyordur yakıtı.

c4 için sözlük başlığını bi okursan soğursun zaten.
  • yuto  (18.02.18 19:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.