[]

Hukuki vaka? Sahibinden.com satışı

İyi akşamlar,

Bugün 3 ay önce tamir ettirip 3 aydır sorunsuz kullandığım bilgisayarımı sattım. Bilgisayarı satın alan kişi yanımda açtı, pc ozelliklerini vs kontrol etti. Sonra el sıkıştık ayrıldık. 2 saat sonra bana pc çalışmıyor, ekranda temassizlik var, bunları neden bana söylemedin gibi şeyler söyledi. Söylediği şeyler benim tamir sonrasi hiç yaşamadığım problemlerdi. Haliyle ben de söylemedim böyle problemler var diye. Çünkü yoktu.

Şimdi pc'yi iade etmek istiyor, tehditler savuruyor falan. Başına geleceklerden sorumlu değilim, internetten adımı arat istersen falan diyor.

Bu kişi benden bilgisayarı yedek parca olarak kullanmak istediğini ve bu yüzden aldığını da söyledi.

Şimdi ben ayıplı mal satmadigimdan eminim. Bahsettiği problemleri yaşamadım hiç çünkü. Takır takır çalışan bir bilgisayardı.

Ne diyosunuz bu duruma, ne yapayım? Hem sahtekar etiketi almak hem tehditleri canımı sıkıyor. Hiç de ugrasmak istemiyorum açıkçası. Ama sağlam verdigim bilgisayarı da bozuk bir sekilde almak istemiyorum hakli olarak.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Ikinci el satista kandirma yapmadiginiz kesinse benim bildigim garanti, su bu yok benim bildigim kadariyla.
Keske "her sey calisiyordur" diyip kagida imza filan attirsaydiniz.

  • kuehles blondes  (18.02.18 02:07:30) 
3 ay önce tamir ettirdim demişsiniz. adamın bahsettiği problemler sizin de tamir sebebiniz miydi ? bu tamirlerden adama hiç bahsettiniz mi ?


  • oscar  (18.02.18 02:09:41) 
Yıl olmuş 2018, “internette adımj arat” mı kalmış ya. Adam belli ki dolandırıcı, seni düdüklemeye çalışıyor. Kaldı ki ortada ne bir imza ne bir belge bir şey var. Adama direk “git polise şikayet et derdin varsa” dersim ben. Zaten gitmeyecek çünkü.


  • giovanne  (18.02.18 02:11:01) 
Hayır bahsettiği problemler benim tamir nedenlerim değil. Bu tamirlerden ona bahsettim.


  • humblebirth  (18.02.18 02:11:34) 
Adamı her yerden engelle. Havlayan köpek ısırmaz


  • kompisko  (18.02.18 02:18:52) 
dostum selam olay gün gibi açık.

1 adam gördü, görerek aldı

2 adam yedek parça olarak kullanmak için aldı

3 adam bilgisayarı senden aldıktan sonra işine yarayan şeyleri aldı, belki ana kart üstünden ufacık transistör gibi bişey aldı.

4 tehditleri geç ben senin yerinde olsam uğraşır gider suç duyurusunda bulunurdum.

5 bana sorarsan eğer bu durumu meslek haline getiren bir dolandırıcı.

6 4 numarayı boşa atma.
  • killerbee  (18.02.18 02:22:51 ~ 02:23:19) 
bu tehditleri bir yere kayıt altına alın. whatsapp e mail facebook mesajı vs. sonra arkanıza yaslanın. yolda karşıma çıktığın anda bu mesajlar savcının önünde deyip rahatınıza bakın.

pabuç bırakırsanız daha da üstünüze gelir.
  • tanrinin kudret eli  (18.02.18 02:25:31) 
Umarım evinde gelip bakmamıştır bir tek bu konuda sıkıntı çıkarabilir. Diğer konular için Türkiye'deyiz hocam bi bok olmaz.


  • inannas jofn  (18.02.18 02:25:32) 
Elektronik satışında bilgisayar özellikle böyle muhabbetler çok dönüyor. Ben de eskiden sahibinden vs satış yapardım. Çok yaşadım. Getli ilan açtırıp makineyi dımdızlak geri gönderen vs.

Olayın da nasıl olduğunu anlatıyım.
elemanın elinde senin sattığın cihazdan bir tane arızalı olsun. Senden bunu aldı, içini değiştirdi. Sen eline aldığında benim cihazım diyosun ama aslında sadece kabuğu seninki.

Hiçbir şey olmaz rahat ol. Zamanında hakkını aramış ama bir şey elde edememiş biri olarak söylüyorum. Şikayet et beni kardeşim de engelle böyleleri çok yapışkan oluyor her yerden taciz ediyor çünkü.
  • Giovanni Pipitto  (19.02.18 00:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.