[]

Enerjisa ile ilgili reel beklentileriniz yada hayalleriniz neler?

Büyük ümitlerle içine girdiğimiz ama sonrasında içimizde hissetiğimiz ve hatta şiddetli sancı ve ağrı yapan enerjisa hisselerinin geleceği hakkındaki yorumlarınız neler?

iyi geceler.


 
tokatlatlarlar milleti bence. çok vizyonlu geleceği olan bir şirket olduğunu düşünmüyorum, yani şahsen şu anki durumuna kıyasla büyüme olasılığını türkiyede zayıf görüyorum, global bir şirket de değil. genelde muadili olabilecek yabancı şirketler global düşünüp fırsatların olduğu ülkelerde yatırım yapıyor, proje geliştiriyor, gerektiğinde satıyor çıkıyor. türkiye içinde ise genelde fırsatlar devlet kontrolünde yandaşlara veriliyor. bunlara elektrik dağıtım ihalesinden sonra pek bişe gelmedi.


  • kveldulv  (18.02.18 03:22:37) 
geçenlerde başkaları da sormuştu buna benzer bir soru. gaza gelmeyin demiştim. sabancı hisseleri böyledir. isimle kandırır sonra süründürür. kısa vadede kazandırmaz gibi görünüyor hisse ama orta ve uzun vadede bir ihtimal kendini gösterebilir.

ytd
  • false pretension  (18.02.18 03:52:37) 
öncelikle yatırım tavsiyesi değildir,

Enerji işi sabancının en inatla girmek ve var olmak istediği sektör olmasına rağmen bir o kadar da bi türlü yüzünün gülmediği bir alan. Özelleştirmeler sırasında avuçlarını ovarak atladılar sektöre. Agresif bir büyüme göstermek istediler. Olmadı, çünkü kaliteli kuyuların başına çoktan adamlar dikilmişti. Zarar eden idareler genellikle sabancıya kaldı. Uzun süre her büyüme hamleleri borç olarak geri döndü. Artıya çevirmek için çok çırpındılar mali tabloları. Fakat olmayınca ortak aradılar. Bir ortak buldular sorun oldu vs. Sonra yeni ortak buldular. Hani kaçmak kaçamadılar sektörden, tutunmak tutunamadılar. Malum birileri enerji sektöründe (siyasi arkası olan :) anladın sen onu). O yüzden bu sektörün yağlı kapıları hiç bir zaman sabancıya gitmez. millet bir alanda uzmanlaşayım derdinde. sabancı hem üreteyim hep parakendesini yapayım triplerinde. İşte az yenilenebilir enerji, üzerine hidroelektrik sosu derken çok dağıldı. Agresif oynamaya da devam ediyor. Şahsi fikrim ne uçar ne batar. iktidar değişene kadar stabil kalmak en büyük hedefleri olduğunu düşünüyorum. İktidar değişirse eğer o zaman yeni gelen iktidarla ilişkilerine bakmamız gerekir. Çünkü bir temizlik olma ihtimali doğar, temizlik olursa yağlı kapılar bunlara açılır. Orta vadede (iktidarın kısa vadede değişmeyeceğini ön görürsek) getiri götürü dengede bir hayat sürer. Uzun vadedeyse hepimiz umarım ölü olmayızda görürüz o uzun vadeyi.
  • ManikD  (18.02.18 05:48:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.