[]

Babam sözdebilim kitapları alıyor

Geçen gün 10 kadar kitaba 400 lira vermiş. Kitaplar da basılı değil, pdf şeklinde. Mail atmış adam sadece. BU KADAR.

Kitapların adı;

Şifacılığın Sırları
Esmalarla Akupunktur Terapi
Remil İlmi
Esmalar ve Frekansları
Harflerin Bilgeliği
Sayıların Mucizevi Etkisi

Gibi kitaplar. Kendisinin normalde safsatayla hiç işi olmaz ama son zamanlarda çok fena sardı.
Bakayım dedim, kromozom diyor, isminin baş harfi diyor, suya şu kadar saniye bakacaksın diyor, Allah diyor kitap diyor.

Adam bir ilçede yaşayan, hiç tanınmayan biri. Sitesi 90'lardan kalma. Nereden bulduysa artık.

Ne yapayım Allah aşkına? Bir arada da Metin Hara kitaplarıyla doldu ev.

 
emekli falansa yani boş zamanı çoksa bir şeylere ilgi duyması güzel bi şey bence, okusun da varsın sözde bilim okusun ne olacak.


  • mezzosprite  (17.02.18 22:23:16) 
Bunları okuyacağına boş boş duvara bakması daha iyi, hiç değilse beyni zehirlenmez. Evet başka bir meşgale bulmak gerek.


  • i was made for you  (17.02.18 22:32:15) 
Emekli de değil, çok stresli bir işi var. Boş zamanı da pek olmuyor, kendini rahatlatmak istiyor.
Önceki yıllarda hipnoz, meditasyon, bioenerji gibi şeylerle ilgilendi ki bunlarda pek sakınca görmüyorum.

Fakat bilimsel hiçbir dayanağı olmayan konulara para ve zaman harcaması canımı sıkıyor.

Adamı araştırdım, twitter'da 70 küsur takipçisi olan, webcam ile çekilmiş gibi duran özensiz fotoğraflı biri. Torbalı'da yaşıyormuş. Babamın soruları oldu, adamı aradığında whatsapp'tan yaz demiş. Adamcağızın akıllı telefonu yok, ben yazdım sorularını. Adamın Türkçenin T'sinden haberi yok. Yazım ve imla hatalarını bırak, adam basit cümleyi bile anlayamıyor ve cevap veremiyor. En sonunda "Adam saçma sapan biri ya" dedi babam. Ama kitaplarına laf ettirmiyor, baksana adamın ismi var üstünde düzgün kitap diyor. Ah ah.
  • hadi ya la  (17.02.18 22:53:09) 
Sen babana duzgun oldugunu dusundugun kitaplar al ve okumasina sagla. Belki fikri zamanla degisir.


  • bugun hava gunluk gureslik  (17.02.18 23:03:07) 
Bence de babana bir kaç kitap hediye et.


  • amortisman  (17.02.18 23:08:35) 
Satıcı fatura kesmiş mi? Kesmediyse maliyeye bildirin. Kestiyse alan razı satan razı, bu yönden yapacak bişey yok.

Sen ne yapabilirsin, gerçek bilimle tanıştırabiilirsin. Meraklı olduğu konularda ara ara videolar yazılar önerebilirsin.
Onları okuma deme, kendini iyi hissediyorsa okusun varsın. Zamanla bırakabilir, nitekim Metin Hara'yı bırakmış. Belki de içsel bir yolculuğa ihtiyacı vardır, aşmak istediği bişeyler, cevap aradığı soruları vardır. Herkesin yolculuğu kendince oluyor. Bırak dolaşsın. Eni sonu istediği yere varır. Sen elinden geldiğince başka kapıları arala. Girerse girer girmezse zamanı değil demekl ki de kenara çekil. Bi süre sonra yine arala.

Edit: bak anlamaya başlamış bile. Adam hakkında gayet sağlıklı yorum yapmış. Kitaplara da sıra gelir, merak etme:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.02.18 23:21:50 ~ 23:24:08) 
Metin Hara kitabi alan bir babaya baba demem ben o saatten sonra:) Bos duvara bakmaya tesvik et bence de. Ama sarmis bir sefer, bu saatten sonra iflah olmaz bence.
bir halta yaramadigini gorene kadar gider boyle bir sure.
Bizim isyerinde de var boyle biri, bos zamanlarinda ne kadar komplo teorisi, uydurma, bilimden uzak safsata varsa okuyup efendime soyleyeyim Youtube'dan izleyeyip sagda solda anlatiyor:) Senin babanin ateyiz versiyonu bizimki de.
  • stavro  (17.02.18 23:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.