[]

eczaci kazik atar mi?

selam,

az once bi ilac-krem aldim eczaneden. 65 lira odedim, sigortalarin karsilamadigi bir ilacmis.

simdi internetten bakiyorum. n11'de gittigidiyorda falan 40-50 lira civarinda bir sey, 65'e satan yok... 65'ten 40'a indiren var, 55'ten 50'ye indiren var ama 65'e satan yok :(

eczaneler kazik atar mi? yoksa liste fiyati neyse onu mu soyler? eger oyleyse internettekiler nasil daha ucuza satabiliyor?

 
Bolgelere gore degisiyor evet. AVM icinde falan daha pahali


  • Traveller  (17.02.18 11:56:14) 
dermokozmetik ürünlerse kazığın büyüğünü atıyorlar.

internetten satılabilen bir ilaç/ürünse yine kazığı atar. isterse tabii.

diğer ilaçların fiyatı üzerinde yazar zaten, onlarda değişiklik yapmazlar.
  • bir ileti paylastim  (17.02.18 11:57:16) 
cevap: ne yazık ki az da olsa atan oluyor.

n11'de eczaneye geliş fiyatından daha ucuza dermokozmetik ürün dolu. bunun içinde sahte ürün de çıkabilmekte. hepsi sahte demiyorum ama gayet var.

siz yine de dikkatli olun derim ben.

eczacılık ayrı bir sanat çünkü.

size verilen sahte ilaçta etken maddeyi bol tutan üretici (sahteci yani) anlık rahatsızlığın hızlı geçmesini sağlar, yalnız o fazla konulmuş etken madde siz hiç farkında olmadan (böbrek, karaciğer, dolaşım, kalp) zarar verir.

siz bugünlerde "ah hah haaa eczaneci kazığı yemedim" dersiniz.
40-50 yaşında "böbreğim neden ağrıyor, çok iyi baktım halbuki kendime" dersiniz.
n11'den aldığınız dermokozmetik, vitamin, şampuan vs. aklınıza bile gelmez yıllar sonra..

geçmiş olsun.
  • deadwampir  (17.02.18 12:21:01) 
eczacilik sanattir tabi. bilmem kac kutu ilac aldigi icin hediye gelen seyleri piyasadan daha pahaliya iteleme sanati


  • kveldulv  (17.02.18 12:27:32) 
@kveldulv ücretsizdir yazan ürünü satış yapan eczacıyı bölgedeki eczacı odasına ve il/ilçe sağlık müdürlüğüne şikayet edebilir sonuç alabilirsiniz.
ecza depolarının 5 alana bir bedava gibi sattığı şeyler ise toplu alımda fiyat düşürmesine denktir. hangi işi yaparsanız yapın toplu alımda indirim vardır. ona benzer birşey.
kimse "ücretsizdir" yazan ürünü satmaz, satan ise suç işliyordur. istediğiniz gibi şikayet edebilirsiniz.
  • deadwampir  (17.02.18 12:34:48) 
N11'de falan satılıyorsa muhtemelen resmiyette ilaç statüsünde olmayan bir üründür o. Eczacı da o ürünü para kazanmak için almış satıyorsa, üzerine kendi kârını eklemiş haliyle altmış beş lirayı uygun bir satış bedeli olarak görmüş olabilir. Kazıktan kasıt yüksek fiyat çekmek ise, her esnaf gibi o da yapabilir ("yapma olasılığı var" anlamında). Yahut alırken pahalıya almıştır, altmış beş anca kâr ettiriyordur, o da olası.

Ben bu gibi durumlarda üreticinin kendi sitesinden satışı varsa öncelikle onu tercih ediyorum. Yoksa civardaki (Çapa) birkaç eczaneye telefonla soruyorum. Saçma sapan fiyat çekene denk gelmedim. Yirmi beş lirada bir veya iki lira oynama oluyor.

İnternetteki sahte olabilir, toplu alıyor olabilir, ucuza bulmuş olabilir, elinde kalan ürünleri eritiyor olabilir, falan olabilir filan olabilir. Anlamak için en sağlıklı yöntem civardaki diğer eczanelere de sormak bence.
  • lazor  (18.02.18 07:32:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.