[]

Lağım faresi

İnanması güç bir durum, hâlâ garibime gidiyor ama şöyle anlatayım:

Dün sabah küçük tuvaletin kapısını açmamla içerisinin tamamen b.k kaplı olduğunu görmem bir oldu. B.klar kurumuştu yani belki o gece falan olmuş herhalde. Küçük tuvalet alaturka bu arada. Herhalde belediye kanalizasyonu temizlerken falan basınçtan böyle bir şey olmuş galiba diye düşündüm. Sabah işe güce gitmem gerektiği için kapıyı kapattım çıktım.

Akşam geldim, üşenmedim komple çamaşır suyuyla her yeri temizledim. Sonra da hava alsın diye kapıyı açık bıraktım. Gece, arkadaş fare görmüş. Sabah bir kalktım yine b.k izleri var. Bu sefer, evin içine de girmiş galiba kısa süreli.

Sinirim bozuldu amk. Semt olarak da güzel bir yerdeyim aslında. Hayvanı içerdeyken görsem, vurup öldürecek bir şey yok evde. Kaç aydır bu evdeyim, daha önce böyle bir şey de olmadı. Şöyle bir internetten baktım da fare dadanmışsa ana hatta çekvalf taktırmak dışında çözüm de yok diyorlar. Peki bunu kim üstlenecek?

Plastik kapak da vardı o klozette ama çekip açmış amk hayvanı. Yani o da kesin çözüm değil gibi. Bu işi nasıl çözebilirim? Bir de fare zehri nereden alınır? Her halükarda bulunsun diyorum.

Bir de, öteki alafranga tuvaletten de gelme ihtimali var mıdır?

 
Çekvalf binanın önündeki binaya ait olan, kanalizasyon bacasından önceki foseptik çukura takılır.

Binanızdan gelip de bu ilk foseptik çukuruna giren pvc boruya takılması lazım, çok daireli bir bina ise sorununuzu diğer dairelere anlatıp her an onların da dairesinden fare çıkabileceğini söyleyin.

Çekvalf ucuz ve kolay bir yöntemdir, sadece işçiliği pis ve zordur.

Kaçıncı kattasınız? Yeni bina ise pvc borudan tırmanma ihtimali imkansıza yakın, kaygan ve pürüzsüz bir yüzeyi var çünkü.

Küçük tuvaleti kullanmak zorunda değilseniz kapatabilirsiniz, ara sıra lazım oluyorsa deliğe uygun ağırlık koyabilirsiniz.
  • John Bloor  (17.02.18 10:41:37) 
Diğerinden geçmeleri zor alafrangalarda s boru var. yine de bi süre bakarak olun, fare bu ne yapacağı belli olmaz.

alaturka için plastiği koyun üzerine ayrıca kaldıramayacağı bi ağırlık koyun. büyükçe bi taş, taş dolu teneke kutu gibi bişeyler kesin çözüm bulana kadar işinizi görür.
diğer su giderlerine de ağırlık koyun. banyo, balkon.. banyo tuvalet pencerelerini bi süre kapalı tutun.

çekvalf taktırmayı apartman yöneticisinden talep edin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.02.18 10:42:32) 
çok tehlikeli bir durumla karşı karşıyasınız. bir an öncr çekvalfı yaptırın. ağırlık koyduğum alafranga tuvaletin kapağını açacak kadar güçlü bu hayvanlar. daha önce yaşadım. hayvan gece siz uyurken bir parçanızı yemeden kuetulun bu sorundan. hafife almayın.


  • adivar  (17.02.18 10:59:08) 
"Akşam geldim, üşenmedim komple çamaşır suyuyla her yeri temizledim."

Abi şu cümlen çok masum ya :D bi kadın bunu default olarak tek kelime etmeden yapar. :D Senin takdir beklercesine 'üşenmedim' yazman guldurdu. Kurrulursun umarim :)
  • güneyli çocuk  (17.02.18 11:08:31) 
@John, Sabah evi kontrol ettik, evde değil. Tekrar tuvalete girip gitmiş hayvan. Önce kapıcıya, sonra yöneticiye gittim. Adamların dediği şey, bu bölgede bunların hep olduğu. Hatta 2 sene önce binanın çatısında bile görmüş adamlar.

Çekvalf için aynı şeyi mi konuştuk bilmiyorum ama adamın söylediği şey, ızgara gibi bir şey kullanmışlar bir süre. Ama ona da tuvalet kağıtları takıldığı için taşma yapıyormuş. Bina da 30 yıllık falan, yani pvc değil borular. Küçük tuvalet de arada lazım oluyor valla.

@hayat aklini, Plastik zaten vardı, hafif gevşemiş sanırım, amk hayvanı onu açıp girmiş. Yeni plastik taktım ama neticede yüksek teknoloji ürünler değil, bakalım ne kadar işe yarayacak. 5lt damacana koyabilirim belki.

@adivar, Yahu bu olay halk sağlığını tehdit eden bir şey değil mi? Kuduz var bilmem ne kadar hastalığı var... Yöneticinin hafife almasını anlamadım. Hatta belediye falan arada bakmıyor mu hiç? Adam, "bazı sabahlar erken saatlerde sokakta yürüyorlar" falan diyor. Bu nasıl rahatlık böyle?! Semt de Ayrancı bu arada.

@güneyli, Yahu gülüyorsun ama inan tuvaletin o halini gören çoğu kadın kendi temizlemek istemezdi; bildiğin b.kla sıvanmıştı etraf(duvarlar dahil). Hayır, bir de akşam temizledim gece yine gelmiş yine b.k etmiş etrafı. Sabahtan beri bütün evi çamaşır suyuyla siliyorum çünkü bu sefer salonda falan gezmiş.

Zehir ile öldürmeye çalışayım mı yoksa direkt ağırlık koyup zamanla vazgeçmesini mi bekleyeyim??
  • skooma  (17.02.18 16:02:17 ~ 16:03:53) 
Cam su süt şişeleri oluyor ya onun içine kum yada çakıl doldurun gidere tıkayın kurtulamaz bence ondan


  • hernezıkkımsa  (17.02.18 17:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.