[]

idefix belası

selam arkadaşlar.

idefixten alışveriş yapmak gibi bir gaflete düştüm ne yazık ki. 11 şubattan beri siparişim hazırlanıyor görünüyor ancak tık yok. başta yapmam gerekeni sonra yaparak ekşideki başlığına baktım ve gördüm ki aynı dertten muzdarip pek çok yazar var. idefix'in instagram hesabına yapılan yorumlara da bakıyorum, ocak'tan beri sipariş bekleyenler var. tabii yine yazılanlara göre yorumları siliyormuş idefix. iade edenler ücret iadesi alamadıklarını da belirtmişler. bir başlık açmanın vakti gelmemiş mi sizce de? açayım mı?

edit: açtım buyrun (bkz: 17 şubat 2018 idefix rezaleti)

 
kitapçının kargoyu geç göndermesi rezalet, ama adına başlık açacak kadar rezalet değil. idefix başlığına yazın, insanlar bilgilensin.


  • tabudeviren  (16.02.18 23:39:16 ~ 23:39:22) 
@tabudeviren, başlığa yazdım. ama ocaktan beri gönderilmeyen kitaplar olduğunu düşünecek olursak uzun zamandır süren bir durum olduğu aşikar. sanki şöyle bir kamuoyu baskısı oluşsa fena olmaz gibi.


  • who cares wins  (16.02.18 23:44:33) 
kartla ödediysen bankaya harcama itirazı yap. doğanda çözüm üreten hızlı tek yol bu.


  • Jimmy McNulty  (17.02.18 00:01:06) 
şimdi sözlüğe yazdığına baktım. çok sabırsız davranmışsın. benim siparişi on beş günde kargoladılar. yayınevine yürüyerek gitsem daha erken alırdım :D


  • tabudeviren  (17.02.18 00:39:56) 
@tabudeviren, maalesef bu benim sabırsızlığım olmuyor. sizin şirketler tarafından oyalanmaya, zamanınızın çalınmasına alışmanız oluyor. rezalet başlığını da açtım buyrun (bkz: 17 şubat 2018 idefix rezaleti)


  • who cares wins  (17.02.18 00:56:03) 
geçen pazar hukuk dersim için sipariş ettiğim kitabın durumu düne kadar "siparişiniz hazırlanıyor" olduğu için iptal ettim. neyseki para iadesini karta yatırmakta gecikmediler...


  • foseptik çukuru  (17.02.18 00:57:58) 
Siparişi verirken, 3-5 iş günü içinde kargoya verileceği, 10 iş günü içinde temin edilemeyen siparişlerin iptal edilip ücret iadesi yapılacağı açıkça yazılıyor.

Senin kitabın ellerinde hazırda yok belli ki. Yayın evinden istemişlerdir. 1 haftada ses çıkmadıysa muhtemelen baskısı kalmamıştır kitabın.

Bana bir iki defa oldu, önemli şeyler değildi, elde kalmamış diye iptal ettiler 2-3 hafta sonra, paramı da HEMEN iade ettiler.

Ota boka rezalet başlığı açmak, gerçek "rezalet"leri itibarsızlaştırdığı için, tasvip etmediğim bir şey. Bunun yanında, sen siparişi 11 Şubat'ta vermişsin, daha 10 iş günü BİLE olmamış. İdefix'in "... müşteri rezaleti" diye başlık açması bile daha mantıklı şu an için.

Neden başlık? İletişim diye bir kısım var siteden. Oradan yaz müşteri hizmetlerine durumu, "lagaluga" ederlerse yine açarsın başlığını eyvallah da daha 5 gün olmuş şunun şurasında, hiçbir girişimde bile bulunmadan rezalet başlığı niye?

Ben İdefix'ten ücretsiz kargo varsa ve alacağımın acelesi yoksa sipariş veriyorum. 1 haftada ulaşması sorun olmayacaksa alıyorum. Daha çabuk ulaşmasını istiyorsam Kitapyurdu'na bakıyorum, orada açık açık her kitap için temin süresi yazılı. "Aynı gün" diyorsa alıyorum. 3-5 gün yazıyorsa, acelem de varsa gidip kitapçıdan alıyorum. Kitapyurdu bazen 2-3 lira ucuz da oluyor. Ücretsiz kargo sınırı 40 lira ve 10-40 liralık alışveriş arası kargo 2 lira. Ayrıca yakın sayılabilir bir mesafede kendi şubeleri var. Oraya istediğim zaman o 2 lirayı da vermiyorum, ücretsiz geliyor.

Senin yaptığın bile bile lades, ama mızıkçılık da yapıyorsun.

edit: Buradaki durum, insanların "şirketler tarafından oyalanmaya, zamanınızın çalınmasına alışması" değil. Senin sabırsızlığın bir kenara; alışveriş yaparken çıkan uyarıyı okumaman/okuduğunu anlamaman/önemsememen/kabul etmemen/kendi kurallarını oluşturmaya çalışmanla ilgili bir durum bu. Şirket seni kandırmamış, oyalamamış, taahhütünden çıkmamış. En azından ŞU AN İÇİN. Kargonun 10 iş gününü yani iki haftayı bulabileceğini kabul etmiyorsan, adamlardan alışveriş yapmayacaksın, bu kadar basit. Açıkça söylenen şartlar sana uymuyorsa alternatif yollara bakacaksın. Diğer siteler kitapyurdu, babil, pandora, bkm vb.
  • lazor  (17.02.18 02:03:05 ~ 02:10:38) 
@lazor, neden benim olayım özelinde konuşuyorsunuz ki? bahsettiğiniz süreleri doldurmuş ancak hala hazırlanmayan bir sürü sipariş var. sırf bunlar için bile bir başlık açılabilir. kaldı ki biraz da bu yüzden başlık açmaya yöneldim. demek ki bu bir alışkanlık haline gelmiş firmada. yani bahsedilen süre de aşılıyor ve hala siparişler gönderilmiyor. eğer benden önce birileri bu durumu başlık açarak ya da başka şekilde dikkat çekici hale getirseydi alışveriş yapmazdım. şimdi başkaları benim durumuma düşmesin diye başlık açıyorum.

kaldı ki benim sipariş ettiğim kitaplar ellerinde yoksa bunu stokta yok olarak belirtebilirler ya da benimle iletişime geçip tedarik edinceye kadar siparişin gecikeceğini bildirebilirlerdi. ama parasını ödemiş olduğum hizmet için bile benim peşlerinde koşmam gerekiyor, benim ulaşmam gerekiyor, adeta hizmetimi alabilmek için yalvarmam gerekiyor öyle mi? ne güzel.

olayın düşük profilli bir durum olduğunun farkındayım, ama gerçek rezalet kime göre gerçek rezalet oluyor acaba? illa yüksek meblağlar mı olmalı işin içinde ya da açık açık ihlal edilmiş tüketici hakları mı olmalı "gerçek rezalet" olması için? ben bu olayda bir rezalet görüyorum; pek çok insanın uzun süreler oyalanması durumu. bu benim için yeterli, sizin için olmayabilir. aradaki ayrımı iyi yapmak gerekli, oysa yoğurtlu sosun içimi ferahlatması gerekiyordu tarzı bir durum yok burada farkındaysanız. defalarca aylarca yaşanan gecikme durumu, iptal edilen siparişler, geciken para iadeleri var. ben de haliyle merak içerisindeyim idefix battı mı, dolandırıldım mı, yoksa şirketin kötü bir alışkanlığı mı, neler oluyor, hakkımı arıyorum. kendi kurallarımı oluşturmaya çalışma, okuduğunu anlamama gibi ithamlarınızla ilgili diyeceğim bir şey yok, ama bence siz dönüp kendinize bir bakın. firmayla ilgili onlarca kişinin benzer şikayetleri varken nasıl oluyor da ben okuduğunu anlamayan oluyorum ve siparişleri göndermeyen idefix haklı oluyor hayret doğrusu.
  • who cares wins  (17.02.18 05:25:42) 
hakikaten ne mal insanlar var kraldan çok kralcı oluyorlar. firma kargo bedava gibi kampanyalar yapıp piyasadan para topluyor. sen on beş gün bekliyorsun, oyalıyor. göndermiyor. paranın iadesi de bir süreç. bir ay senin paranı borsada, coinde zartta zurtta kullanıyor. uygulanan politika bu. eskiden bu durumu paraya sıkışan küçük esnaf yapardı. web sitesi üzerinden elinde dahi olmayan bir ürünü varmış gibi gösterir. piyasadan ucuza şok kampanyayla satar. bekle ki gelsin. sen dellenince tehditler yağdırınca para iade sürecini başlatır. bu şekilde para döndürür. işler yürür.


  • adivar  (17.02.18 11:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.