[]

1 günlük yavru köpek

Merhabalar
1 günlük yavru bir köpeğe annelik yapmaya çalışıyoruz. Hazırlıksız yakalandık, anne bahçemizde kuytu bir yer bulup doğum yaptı. Yavrumuzun henüz göbek bağı üstünde. Toplam 5 yavru var; geri kalan 4 tane turp gibi, emiyorlar . Bu yavruyu anne bahçenin ortasına getirip bırakmış, ölmüş zannettik ilk başta; eve aldık. sıcak su torbası vs... Bu akşam pastorize sütü sulandırarak ve enjektörle veriyoruz.( 2 saatte 1 2 cc kadar ve çok yavaş verdik.) İlkk kakasını henüz yaptı, ancak bizim uyarmamızla/masajımızla yaptı. Kafamızda deli sorular:
1) Henüz çiş yapmadı. Problem midir? Ne zaman yapar?
2) Ne sıklıkta kaka yapması gerekiyor?
3) Beslenme sıklığı ve miktar doğru mudur? (Yarın petten biberon ve uygun mama/süt alacağız )
4) Başka bilmemiz /yapmamız gereken birşeyler var mıdır acil olarak ?
şimdiden teşekkürler.

 
Bilgim olmayan bir konu fakat yavrunun adına siz merhametli insanlara teşekkür etmek için ve görünsün diye yazıyorum. Minicik, Kıyamam.


  • mslny  (16.02.18 22:03:01) 
yavruyu anneden fazla uzaklaştırmayın ve biran evvel anneye kabul ettirmeye çalışın. hafif toparlandığını görünce kabul etme ihtimali var.

diğer türlü çok zor bir yola girmiş olacaksınız.
  • orpheus  (16.02.18 23:40:43) 
anne uzaklastirdiysa vardir bir nedeni. hastalikli olabilir. bence dogalarini bozmayin belki diger yavrulara bulasacak vs. mumkunse bir iki damla zeytinyagi da koyun o sulandirilmis sute. ben uc gunluk yavru buyuttum. yattigi yere de tik tak ses cikaran bir saat koyun ki annesinin kalp atisi zannetsin. veterinerden toz mama bulabilirseniz iyi olur bence.


  • bir varmis bir yokmus  (06.03.18 17:07:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.