[]

milka ve domuz yağı?

Ukraynadan hediye milka geldi. İçinde domuz yağı var mıdır? Milkanın yurtdışında satılan herhangi Bir ürününde domuz yağı var mı?




 
www.google.com.tr

Şu logolardan birini paketin arkasında ara, bulamazsan helal değildir.
  • i was made for you  (16.02.18 18:07:15) 
ustunde "kosher" damgasi varsa domuz yagi icermez. yoksa, olabilir.


  • cooperr  (16.02.18 18:11:39) 
almanya'daki milka'yı müslümanlar (muhafazakar müslümanlar diyelim) da yiyor aşırı radikal değilse. ama haribo'yu yemezler mesela.


  • burya  (16.02.18 18:24:09) 
Yok. Kaynak:www.milka.de

Emulgator soyadan ya da bitkisel yaglardan yapiliyor genelde. Hariboda domuz jelatini kullaniliyor. Sigir jelatinli ya da hic jelatin kullanmadiklari urunleri de var ayrica Almanya´da.
  • buf-e kür  (16.02.18 18:43:34 ~ 19:01:35) 
İçindekiler kısmında yazar.

Genellikle çikolatada ya bitkisel yağ bulunur, ya hiç ek yağ olmaz kakao yağının kendisi bulunur ya da süt proteini, süt tozu veya sütten elde edilen yağ(tereyağı) bulunur.

Domuz yağı olmaz çikolatada.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.02.18 20:03:18) 
soruya cevap değil ama illa domuz yağı bakmayın domuz jelatini de çok kullanılıyor. Cadbury'nin pudding tarzı çikolatalı, muzlu küçük kaselerde tatlıları vardı, uzun süre tüketmiştim içindekilere bakmaya tenezzül etmeden, meğerse domuz jelatini varmış içinde


  • freedonia  (18.02.18 00:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.