[]

çok mu yiyorum?

arkadaşlar sabahları kahvaltıda:

100 gr. kadar beyaz peynir
15-20 siyah zeytin
2 domates
4-5 biber

yiyorum. boyum 1.80, kilom 100. amacım kilo vermek. sert diyetler uygulamıyorum. hamur işini, şekeri, abur cuburu kestiğim zaman kilo verebilen bir bünyem var. diğer öğünlerde yediklerim değişiyor ama kahvaltı sabit.

ama içime de kurt düştü, sağlıklı diye öküz gibi porsiyonlara da abanmamak gerekiyor. sizce kahvaltı öğünüm çok mu büyük oluyor? azaltayım mı?

yumurta önermeyin, yiyemiyorum, sevmiyorum.

 
yediğin kadar yaktığın da önemli. ne yakıyosun onu söyle. ben bu söylediklerinle doymam mesela.


  • La Femme D'argent  (16.02.18 17:15:05) 
Ekmek ?

Öğle ve akşam asıl kritik ?
  • EasyTiger  (16.02.18 17:16:45) 
ekmek yok. ekmeğe alternatif bir şey yok. sadece bu kadar. çay var bi de yanında şekersiz.

sedanter bi hayatım var, masabaşı iş, evden işe, işten eve. işlerin yoğunluğu azalsın yüzmeye gideceğim.

lakin asıl soru "nasıl zayıflarım, bununla zayıflar mıyım" değil. porsiyon olarak normal bir porsiyon diyebilir miyiz, yoksa büyük mü diyorum. "zayıflamak istiyorsan porsiyonunu küçült" veya "zayıflamak isteyen biri için uygun bir porsiyon" şeklinde bir cevap bekliyorum :)
  • kibritsuyu  (16.02.18 17:25:48) 
Zayıflamak isteyen küçük tabakta yesin derler :)

Bunların altına biraz zor doyulur. Zeytin yarı yarıya azaltılabilir. Etkisinden emin değilim.
  • EasyTiger  (16.02.18 17:30:00) 
20 Kilo vermiş biri olarak söylüyorum,az yemek değil çok hareket etmek olmalı işin. yürüyor musun spor yapıyor musun bunlar önemli. az az sürekli ye ama kuruyemiş,yulaflı şeyler gibi. az yiyip zayıflanmaz. bol bol su iç.mesela 15-20 zeytin yiyeceğine yumurta ye acıkmazsın.


  • neda22  (16.02.18 17:38:13 ~ 17:38:36) 
Bence artırılabilir bile. Diyetin en başında kalori kısıtlamasına yüksek kalori ile başlayıp yağ oranı düştükçe düşürmek çok daha iyi zaten. Örn işk 1 ay günlük 1800 kalori ile kilo verp 2. Ay 1700, 3.ay 1600 bu şekilde çok daha iyi. Hemen 1200 ile diyete başlanması çok iyi değil. Zaten ekmeği aburu cuburu kesince ilk bir ay kesin kilo verirsiniz aynen devam ikinci ay biraz daha kaloriyi düşürürsünüz.


  • neferkitty  (16.02.18 17:39:47 ~ 17:41:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.